Головна  →  Новини  →  15 квітня 2019

Ще 39 будинків, де створено ОСББ та ЖБК, зможуть долучитися до програми «70/30»

Ще 39 будинків, де створено ОСББ та ЖБК, зможуть долучитися до програми «70/30»

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати заслухали інформацію щодо фінансування Програми енергозбереження та енергоефективності 70/30 у будинках ОСББ та ЖБК. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.
У столиці ще 39 будинків, де створено ОСББ ТА ЖБК, зможуть долучитися до програми співфінансування заходів із енергозбереження «70/30». У мерії зазначають, під час останнього коригування бюджету столиці, на  програму місто виділило додаткових 60 млн грн.

«На початок року в столиці було передбачено 100 мільйонів гривень на програму «70/30». Коштів мало вистачити на завершення минулорічних робіт із енергозбереження та фінансування заходів на 95 нових об’єктах. Однак запити серед суспільства виявилися більшими від очікуваних, що говорить про ефективність даної програми. Тому місто знайшло можливість профінансувати роботи ще на 39 об’єктах», – зазначив секретар постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олег Костюшко.

Таким чином загальний бюджет муніципальної програми складає вже 160 млн грн. Вона працює за таким принципом співфінансування: 70% коштів на енергоефективні заходи виділяє місто, решту – мешканці. За минулі роки участь у програмі взяли 333 ОСББ та ЖБК. За рахунок програми у будинках встановлюють та реконструюють індивідуальні теплові пункти, утеплюють фасади, замінюють освітлення на енергоефективне, здійснюють заміну вхідних дверей та вікон у коридорах та інші. Це дозволяє заощаджувати на опаленні до 40-50%.

Перейти до спискуВерсiя для друку