Головна  →  Новини  →  16 квітня 2019

Учениця КДМШ № 23 Анастасія Субіна стала дипломантом Другого міжнародного арфового конкурсу «Арфові Барви» (фото)

Учениця КДМШ № 23 Анастасія Субіна стала дипломантом Другого міжнародного арфового конкурсу «Арфові Барви» (фото)

Учениця Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини  Анастасія Субіна  (клас викладача Лідії Федулової) взяла участь у міжнародному арфомому проекті – Другому міжнародному  арфовому конкурсі «Арфові Барви», який відбувся днями в місті Харків.  Анастасія стала дипломантом конкурсу, а викладач Лідія Федулова була відзначена дипломом за підготовку учасника до конкурсу.

Хоча талановита учениця не змогла вибороти  перемогу на конкурсі, вона  отримати безцінний досвід – виступила  на одній сцені з професійними артистами, прослухала курс лекцій від майстра з регулювання арф Nadav Konieczny. Також дівчина разом зі своїм викладачем познайомилась з композитором із Великобританії Полом Паттерсоном  та   відвідала  українську прем'єру композитора – оркестрову версію сюїти «Павуки».

До відома: «Арфові Барви» – це міжнародний арфовий проект, що вміщує в себе конкурс, фестиваль, майстер-класи, концерти та інші музичні заходи. Конкурс проводився у різних вікових категоріях – від юних початківців до професійних арфістів. Учасники з України, Бельгії, Туреччини, Росії, Італії, Японії, Польщі, Чехії мали змогу випробувати себе, побачити свій рівень порівняно з іншими, відкрити для себе нову музику та інтерпретації, отримати новий досвід.  У репертуарі конкурсантів – твори композиторів різних періодів. Обов’язковими для виконання були  твори українських авторів у кожній з вікових категорій

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку