Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Таких педагогів хочеться не тільки наслідувати, з ними хочеться потоваришувати (фото)

Опубліковано 16 квітня 2019 року о 20:01
фото

Усім відомий постулат педагогіки: виховувати треба не словами, а власним прикладом. Саме з такою метою в ЗЗСО № 235 було організовано виставку творчих робіт працівників закладу. У школі працює чимало творчих особистостей, майстринь-рукодільниць, які охоче демонстрували свої вироби загалу. Виставка продемонструвала, що  інтереси, захоплення вчителів сягають набагато далі, ніж проведення уроків, перевірка зошитів тощо. Адже лише різнопланова, творча, креативна особистість може зацікавити інших, повести за собою, навчить замислюватись над життям, покаже, як зробити його кращим. Саме таким і має бути педагог.

Захід зацікавив не тільки педагогів та учнів школи, а й відвідувачів. Багато хто довідався про історію Борщагівок з майстерно виконаної учнями Елегії про Борщагівки, із захопленням слухали присутні поезію неперевершеної Ліни Костенко.

Та на цьому поетична частина зустрічі не завершилася. Героєм сьогоднішнього заходу по праву став колишній директор школи № 235 Микола Якович Скрипець, який 20 років очолював педагогічний колектив цього закладу освіти, а зараз передає свій неоціненний досвіт, працюючи в методцентрі районного управління освіти, молоді та спорту.

Сьогодні шановний Микола Якович відзначає своє 70-ліття. Колеги та учні щиро вітали ювіляра, присвячували йому найтепліші слова подяки за багаторічну, сумлінну працю, колеги відзначали його чуйність, душевність і вміння об’єднати навкруг себе допитливих, прагнучих досягнути висот справжнього вчителя, поваги серед колег та учнів особистостей. Учні декламували вірші члена національної спілки письменників України Миколи Скрипця, розігрували гумористичні сценки, демонстрували ілюстрації до збірок його поезії.

Теплі слова подяки за чудовий, дружній професійний педагогічний колектив закладу освіти, що перейшов йому у спадок, висловив на адресу ювіляра директор ЗЗСО № 235 Валерій Гордійчук. Після нього слово для вітання взяла заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва: «На таких відданих своїй справі – справі виховання дітей та молоді – людях як наш сьогоднішній ювіляр тримається вся педагогічна галузь району. Шановний Миколо Яковичу, ми високо цінуємо ваш багаторічний досвід на ниві освіти, ми захоплюємося вашими поетичними творами, ми пишаємося вашими здобутками й прагнемо якнайбільше позитивного перейняти з вашого багатого життєвого шляху. Від імені очільника Святошинського району Володимира Каретка дозвольте вручити Вам вітальний адрес з нагоди Вашого знаменного ювілею та передати вітання й найкращі побажання».

Долучився до привітань і настоятель храму Живоносного Джерела отець Валерій Семанцо. Він відзначив великий вклад ювіляра в духовне виховання молоді. «Ви всім своїм життям, своїм прикладом, своїми мудрими настановами навчаєте молоде покоління добру, порядності, чеснотам, які повинні бути притаманними справжньому християнину й гідному громадянинові нашої держави», - сказав отець Валерій.

На завершення розчулений ювіляр з притаманною йому скромністю подякував за чудові слова на свою адресу та як турботливий колишній керівник продовжив із захватом відгукуватися про роботи своїх колег, про їх таланти та вміли руки. «Я радий, що всі присутні, у тому числі учні та їх батьки, сьогодні мають змогу ознайомитися з цими прекрасними роботами, пересвідчитися, які талановиті, творчі люди навчають ваших дітей, побачити через роботи душу наших педагогів, їх високі прагнення та помисли, - сказав Микола Якович. – Бажаю вам, шановні колеги, зберегти в душі спрагу до творчості в усьому: у професії, захопленнях тощо».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux