Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Соколятам – 50!

Опубліковано 17 квітня 2019 року о 09:54
фото

          13 квітняв концертній залі Центру культури та мистецтв НАУ з великим успіхом пройшов ювілейний концерт зразкового хореографічного ансамблю «Соколята» (художній керівник заслужений працівник культури України Сергій Швець) Центру культури «Святошин» відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

          Ця яскрава подія відбулася з нагоди 50-річчя творчої діяльності колективу.Хореографічний ансамбль «Соколята»під керівництвомхудожнього керівника Сергія Швеця створений у 1969 році. За роки свого існування колектив здобув широке визнання на вітчизняній сцені та примножив славу українського народного мистецтва за кордоном. Тому ансамблю заслужено присвоєно почесне звання «Зразковий аматорський колектив», яке він підтверджує більше сорока років.

           Сьогодні в ансамблі улюбленому мистецтву танцю навчається понад 120 дітей віком від 3 до 18 років.  Ансамбль працює в напрямах класичного, народного та сучасного танцю.

За 50 років колективом зроблено багато цікавих хореографічних постанов. Колектив має численні нагороди. Ансамбль «Соколята» представляв українське мистецтво танцю в країнах Балтії, Білорусії, Німеччині, Туреччині, Іспанії, Китаї, Італії, Франції та інших.

            В ансамблі «Соколята» багато років плідно передають свій творчий талант досвідчені педагоги з вищою хореографічною освітою: Людмила Гаврилюк, Тетяна Шуляковська, Олена Драмарецька, Максим Вільданов та Юрій Голдашевський. Завдяки їхній кропіткій роботі глядачі ювілейного вечора змогли  побачити злагоджене чарівне дійство, поринаючи у гармонійний світ музики і танцю.

            Програма концерту складалась із двох відділень: у першому були представлені українські народні танці, танці народів світу, сучасні, дитячі та нові оригінальні постановки у виконанні юних артистів колективу, а у другому – хореографічні постановки за участі випускників колективу.

             На «свято танцю» до «Соколят» завітало багато друзів, дітей, батьків, випускників колективу та шанувальників їхнього таланту. З ювілеєм колектив привітали: начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, заслужений працівник культури України Ірина Трусова, хореограф - засновник колективу,  заслужений працівник культури України, доцент кафедри хореографії Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Людмила Піменова, хореограф, доцент кафедри хореографії Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Володимир Камін, директор ЦК «Святошин» Олександр Бурдій, керівники аматорських колективів.

            Чудовим подарунком для шанувальників творчості «Соколят» був виступ у  концертній програмі батьків та колишнього учасника колективу, а сьогодні соліста  Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Павла Зурнаджі. Ведучими святкової програми були Руслан Горчинський та Світлана Жуковіна.

            Впродовж трьох годин глядачі насолоджувалися красою музики і танцю, ї вдячністю даруючи артистам бурхливі оплески та квіти. Родзинкою свята став флешмоб з встановлення рекорду за масове виконання учасниками колективу та присутніми в залі одного із елементів народного танцю  під назвою «тинок».      

             Відділ культури та охорони культурної спадщини щиро вітає «Соколят» з  ювілеєм.

             50 років - це круто!

             50 – це дата!  Довго й високо літати бажаємо «Соколятам»!

Джерело: відділ  культури  та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux