Головна  →  Новини  →  17 квітня 2019

Стартував конкурс бізнес-планів серед студентів «Студентська бізнес ініціатива»

Стартував конкурс бізнес-планів серед студентів «Студентська бізнес ініціатива»

Сьогодні розпочався конкурс бізнес-планів серед студентів «Студентська бізнес ініціатива», головною метою якого є розвиток підприємницьких здібностей у молоді та поглиблення їхніх знань у галузі економіки. Старт конкурсу було оголошено сьогодні під час прес-брифінгу у КМДА.

Як сказала начальник відділу молодіжної політики Департаменту молоді та спорту Леся Яремійчук, у конкурсі можуть брати участь усі студенти без винятку, які навчаються у місті. Рівень акредитації навчального закладу не має значення, адже підприємцем може стати кожен.

На переможця чекає цінний приз: стипендія імені видатного українського економіста М. Туган-Барановського на оплату курсів бізнес-школи при Києво-Могилянській Академії для розвитку та поглиблення знань у галузі економіки.

«Ця бізнес-ініціатива направлена на обмін досвідом молодих талановитих спеціалістів, реалізацію їхнього інтелектуального потенціалу, подолання розривів між наукою та бізнесом, а також формування професійних умінь і навичок для роботи в майбутньому», – зауважила Леся Яремійчук.

Керуючий партнер компанії Pro Capital Investment Антоніна Кутова наголосила, що зайнятість серед молоді є одним із надзвичайно важливих питань, яке має значний соціальний та економічний вплив на суспільство:

«З одного боку, молодий вік сприяє високій мобільності, відкритості, готовності до змін, а з іншого – молодим людям не вистачає навичок та досвіду, щоб бути конкурентними на ринку праці. Завдяки конкурсу молодь матиме змогу втілити в життя свої бізнес-ідеї. Крім того, одним із завдань проведення конкурсу є виявлення обдарованої молоді, застосування студентами на практиці отриманих знань і результатів власних наукових досліджень. Також молодь матиме змогу розвивати підприємницькі здібності за рахунок адаптації отриманих знань на практиці».

Як йшлося на прес-брифінгу, Департамент молоді та спорту сприяє розвитку молодіжного підприємництва, мережі молодіжних бізнес-центрів і бізнес-інкубаторів. Глобальна мета цих нововведень – припинення відтоку молодих українців за кордон.

«Сьогодні стрімко зростає кількість молоді, яка виїжджає на навчання та роботу за кордон. Усі ці факти підтверджують, що бізнес-спільнота, держава та освітній сектор спільно мають відігравати активну роль у вирішенні проблеми економічно-освітнього характеру», – підбила підсумок Леся Яремійчук.

Ознайомитись із положенням про конкурс бізнес-планів серед студентів «Студентська бізнес-ініціатива» можна за посиланням

Перейти до спискуВерсiя для друку