Головна  →  Новини  →  23 квітня 2019

Традиційний конкурс творчих робіт, присвячений річниці техногенної аварії на Чорнобильській АЕС, пройшов у школі № 253 (фото)

Традиційний конкурс творчих робіт, присвячений річниці техногенної аварії на Чорнобильській АЕС, пройшов у школі № 253 (фото)

Уже чверть століття у Святошинському районі за ініціативи місцевої райдержадміністрації проводиться конкурс авторських віршів, відеоробіт і презентацій, приурочений до Чорнобильської катастрофи.

Традиційно й цілком логічно, що проводиться він на базі ЗЗСО № 253 (вул. Жмеринська, 34), який розташований у мікрорайоні, куди понад 30 років тому були переселені колишні мешканці Прип’яті, працівники Чорнобильської АЕС після горезвісної катастрофи. Перші учні-переселенці за ці десятиліття приводили сюди вже своїх дітей, а на цей час й онуків, тому спадкоємність пам’яті та пошани подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС тут зрозуміла й притаманна всьому педагогічному й учнівському колективу. У багатьох родинах учнів є живі свідки тих страшних подій, у деяких - живуть спогади та розповіді рідних та близьких, яких уже немає поруч. Та людська пам'ять і вдячність зберігають імена мужніх захисників рідної землі від атомного лиха.

Цього року на конкурсі приуроченому до 33-й річниці Чорнобильської катастрофи, було представлено 11 відеоробіт та 27 авторських віршованих творів. Змагалися учні святошинських навчальних закладів 2-х вікових категорій (6 – 10 років і 11 – 17 років) у 2-х номінаціях: авторський вірш і відеоробота або презентація. 11 учнів подали на розгляд членів журі свої відеоролики на тему: «Герої мого роду» та 27 учнів декламували власні вірші на відповідну тематику. Найменший учасник конкурсу – другокласниця представила присутнім та суддям власну відеороботу, що не залишила байдужих у залі.

Після завершення конкурсного етапу заходу, поки журі оцінювало роботи домінантів, учні та педагоги школи № 253 продемонстрували спеціально підготовлену до пам’ятної дати – 33-річчя Чорнобильської катастрофи - творчу програму.

Переможці були нагороджені грамотами голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимира Каретка.

Перейти до спискуВерсiя для друку