Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Використання ІКТ у роботі з дітьми дошкільного віку (фото)

Опубліковано 26 квітня 2019 року о 10:00
фото

25 квітня 2019 року в ЗДО № 276 відбувся семінар для соціальних педагогів та вихователів дошкільних освітніх закладів Святошинського району м. Києва на тему: «Впровадження та поширення ІКТ у роботі закладу дошкільної освіти з дітьми, педагогами, батьками та громадськістю».

З вітальним словом до учасників семінару звернулася директор ЗДО № 276 Міжевич Тетяна Андріївна, яка презентувала заклад освіти і відзначила, що зробить усе можливе для того, щоб заклад освіти був комфортним та безпечним середовищем для дітей та батьків. « - Мені як керівнику дуже важлива думка кожного з батьків, щодо діяльності дошкільного закладу освіти, якості умов в яких перебувають діти, рівня освіти, виховання, особистих потреб, побажання щодо розвитку закладу, покращення умов роботи, питання особистого характеру, що стосуються індивідуальних особливостей розвитку дитини.

У вступному слові Совенко Л.П. привітала учасників заходу з початком роботи семінару та підкреслила, що інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) активно інтегруються в систему дошкільної освіти. Вже сьогодні вони використовуються в управлінні дошкільною установою, методичній роботі, у роботі з дітьми та їх батьками. Інформатизація дошкільної освіти - процес цілком об’єктивний і неминучий. У закладах дошкільної освіти формується нове освітнє середовище, з’являються високотехнологічні інформаційні засоби навчання та розвитку дошкільнят (відеокамери, мультимедійні комп’ютери, проектори, екрани, сенсорні інтерактивні дошки тощо).

Македонська Оксана Миколаївна, вихователь ЗДО № 276 розкрила тему: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій у роботі з дітьми дошкільного віку» та підкреслила, що запровадження нових технологій і програмних засобів зумовлюють постійне підвищення ІКТ-компетентності педагогів.

Шульгіна Вікторія Володимирівна, соціальний педагог ЗДО № 276 провела з учасниками заходу педагогічний ринг (турне країною ІКТ) на тему: «ІКТ - компетентність як складова професійного розвитку сучасного педагога».

Розкрила мету:

- удосконалення педагогічної компетентність у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (далі —ІКТ);

- підвищувати інформаційну культуру;

- сприяти підвищенню рівня мотивації до оволодіння ІКТ.

Та завдання теми:

- поглиблювати знання про загальні принципи роботи мультимедійної та комп’ютерної техніки, способи передачі інформації, основні ІКТ-поняття;

- розвивати алгоритмічне мислення;

- удосконалювати вміння працювати в команді та вміння дискутувати;

- формувати поважне ставлення до опонента, прагнення перемогти.

На семінарі соціальні педагоги та вихователі поділилися досвідом своєї роботи, досвідом роботи закладу та переглянули відеофільм на тему: «Використання ІКТ в роботі ЗДО».

Учасникам семінару презентували театралізований виступ вихованців закладу, в якому кожен учасник виступу намагався показати в танці зворушливу любов до рідного краю та наших традицій.

 

Джерело: управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux