Головна  →  Новини  →  9 травня 2019

Святошинці вшанувала пам'ять загиблих у роки Другої світової війни верстатобудівників (фото)

Святошинці вшанувала пам'ять загиблих у роки Другої світової війни верстатобудівників (фото)

Велика, дружня родина мешканців житлового масиву «Галагани» з року в рік 9 травня вшановує ветеранів Другої світової війни, які працювали на рідному верстатобудівному заводі й відразу «від верстата» пішли на фронт, боронити світ від нацизму, захищати рідне місто, свої родини від нещадного ворога.

580 верстатобудівників, що їх імена викарбувані на меморіальному пам’ятнику «Загиблим верстатобудівникам», що на «Галаганах», не повернулися в рідні домівки, не зайшли в цехи рідного підприємства. Вони поклали свої життя задля свободи свого народу, своїх земляків, задля світлого, мирного майбутнього своїх дітей. Вдячні галаганівці - діти, онуки колишніх колег, сусідів полеглих героїв війни – кожного року вшановують пам'ять верстатобудівників. Учні гімназії № 154 та вихованці Центру творчості дітей та юнацтва цього року також підготували урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом. Так проникливо, щемливо звучать їх концертні номери саме тому, що мешканці «Галаган» відчувають себе однією спільнотою. 

На захід прийшли ветерани та інваліди війни, учасники бойових дій, малолітні в’язні концтаборів, учнівська та студентська молодь району, колишні працівники заводу, мешканці мікрорайону «Галагани», родичі ветеранів та загиблих верстатобудівників.

Перед початком мітингу пам’яті біля обеліска вишикувалася почесна варта, звучали воєнні мелодії. Привітати ветеранів висловити їм слова глибокої поваги за їх подвиг, мужність, проявлені в роки Другої світової війни, прийшли й представники влади, державних інституцій, громадських ветеранських організацій, серед яких заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва, Київський військовий комісар полковник Сергій Клявін.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять наших земляків, які прийняли на себе смерть і страждання задля позбавлення світу від нацизму, щоб наш народ мав майбутнє, та поклали квіти до пам’ятника «Загиблим верстатобудівникам».

Перейти до спискуВерсiя для друку