Головна  →  Новини  →  20 травня 2019

Марина Хонда привітала учасниць засідання Генеральної асамблеї Європейського центру Міжнародної ради жінок

Марина Хонда привітала учасниць засідання Генеральної асамблеї Європейського центру Міжнародної ради жінок

У Києві відкрилося засідання Генеральної асамблеї Європейського центру Міжнародної ради жінок. Учасниць засідання привітала заступник голови КМДА Марина Хонда.

Вирішення проблеми гендерної рівності в Україні має велике значення. На щастя, Україну не можна назвати державою, де права жінок активно порушуються, але все ж ми не досягли абсолютної рівності прав. Дякую вам за активну позиції з цього питання та бажаю гарної роботи», – сказала Марина Хонда, вітаючи учасниць засідання.

Вона зазначила, що київська влада приділяє значну увагу питанням гендерної рівності та прав вразливих верств населення. І налагоджує тісну співпрацю із громадськими організаціями, які переймаються питанням рівності прав громадян різних категорій.

«Для нас ця тема дуже актуальна. Міська влада починає розробку гендерного паспорту Києва і концепцію гендерної рівності. Досвід європейських країн у частині рівності прав жінок і чоловіків у процесі прийняття рішень для нас є дуже важливим», – наголосила заступник голови КМДА.

Довідково.

Генеральна асамблея Європейського Центру Міжнародної Ради жінок (ЄЦМРЖ) – це коаліція жіночих громадських об’єднань європейських країн, яка має консультативний статус в ООН, спрямовує свою діяльність на підтримку міжнародного жіночого руху, впровадження в життя принципів ООН щодо прав жінок і гендерної рівності.

Кожні два роки ЄЦМРЖ проводить засідання в одній із європейських країн. А кожні три роки відбуваються Генеральні асамблеї Міжнародної Ради жінок (найстаріша громадська організація світу, утворена в 1888 році), яка об’єднує жіночі громадські організації світу.

Приймаючою стороною від України виступає Національна Рада жінок України, яка є членом Міжнародної Ради жінок та ЄЦМРЖ, підтримує з ними постійну співпрацю.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку