КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2019

У дитячого ансамблю народного та естрадного танцю «Любавушка» ювілей

У дитячого ансамблю народного та естрадного танцю «Любавушка» ювілей

Зразковий художній колектив дитячого ансамблю народного та естрадного танцю «Любавушка» Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва відзначає 20-річчя свого створення.
Дитячий ансамбль народного та естрадного танцю «Любавушка» був заснований у 1999 році. Свій творчий шлях ансамбль розпочав із групи дітей 4 – 5 років. На сьогодні в ансамблі займається понад 400 дітей у віці від 3 до 17 років. Незмінним керівником ансамблю від дня його заснування до цього часу є Кочеткова Вікторія Григорівна – заслужений працівник культури України, педагоги – Вадим Богатирьов та Тетяна Рогачевська. У репертуарі ансамблю «Любавушка» понад 45 танців, серед яких – українські народні танці, танці народів світу, сюжетні та сучасні хореографічні композиції.
У 2004 році ансамбль «Любавушка» здобув почесне звання «Зразковий». Учасники колективу постійно беруть участь у районних, міських, всеукраїнських та міжнародних заходах. За час свого існування ансамбль досяг значних успіхів, про що свідчать його звання лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів.
Сьогодні це знаний колектив, виступи якого завжди захоплюють глядачів. З великим успіхом колектив виступав на сценах Франції, Італії, Іспанії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Словаччини, Хорватії, Естонії, Греції, Чехії та Бельгії.
За прищеплення дітям відчуття власної національної приналежності, ознайомлення з танцювальною культурою різних народів світу,залучення до кращих традицій української культури й великого різноманіття танцювального та музичного надбання народів світу, а також з нагоди 20-річчя танцювальний колектив «Любавушка» було нагороджено подякою голови Святошинської РДА Володимира Каретка.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.