Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

1 червня відбудеться Всеукраїнський велодень у Києві: за маршрутом заходу буде обмежено рух транспорту

1 червня відбудеться Всеукраїнський велодень у Києві: за маршрутом заходу буде обмежено рух транспорту

1 червня о 10:00 на Софійській площі відбудеться Всеукраїнський велодень у Києві. Про це повідомили організатори заходу ГО «Велодень Київ». Ініціативу також підтримано розпорядженням КМДА № 910.

Всеукраїнський велодень у Києві – головне свято велосипедистів. Як зазначають організатори, тисячі велосипедистів, незалежно від віку та стилю катання, у цей день проїдуть центральними вулицями міст та містечок України для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя та порозуміння з водіями на дорогах. Масовістю акції організатори бажають продемонструвати необхідність створення якісної велосипедної інфраструктури, безпечних умов на вулицях міста та нульової толерантності в суспільстві до випадків ДТП, в яких є потерпілі.

Організатори наголошують – акція не є політичною та проходить за сприяння КМДА і особисто мера Києва. Підтримка акції адміністрацією є продовженням роботи зі створення безпечних умов для руху на міських вулицях для всіх категорій мешканців.

У Києві акція відбудеться втринадцяте, очікується 10 тисяч учасників. Програму заходів продовжить Велофестиваль у парку «Муромець».

Як повідомили організатори заходу, 1 червня рух автотранспорту повністю буде обмежено на ділянках:

  • із 10:30 до 13:00: Поштова пл. – Володимирський узвіз – Європейська пл. – вул. Хрещатик;
  • із 10:30 до 12:30: Софійська пл. – вул. Володимирська – вул. Велика Житомирська – Михайлівська пл. – Софійська пл. – вул. Михайлівська – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – Володимирській узвіз – Поштова пл.

Об’їзд організовано за наступною схемою: Вознесенський узвіз у напрямку Подолу; вул. Ярославів Вал, вул. Бульварно-Кудрявська у напрямку Бессарабської площі та бульвару Шевченка.

За повідомленням організаторів заходу, із 11:20 до 13:30 буде обмежено рух автотранспорту без повного перекриття та виділено праву смугу для проїзду велосипедистів за маршрутом: Поштова пл. – вул. Набережно-Хрещатицька – Гаванський міст – вул. Набережно-Рибальська – Північний міст – вул. Труханівська – парк «Муромець» (фініш).

Об’їзд: вул. Електриків.

Організатори заходу звертаються до водіїв із проханням із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та планувати маршрути завчасно, а також приєднуватись до акції на велосипеді.

Організатори акції: КМДА, Департамент молоді та спорту, Департамент транспортної інфраструктури, ГО «Велодень» та велоспільноти міста.

Також нагадаємо, що вулицю Хрещатик планують закрити для руху транспорту 1 червня у зв’язку із проведенням заходів до дня захисту дітей із 8:00 до 19:00.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку