Головна  →  Новини  →  28 травня 2019

Ансамбль «Ангельорус» КДМШ № 23 взяв участь у VIII Асамблеї української хорової музики

Ансамбль «Ангельорус» КДМШ № 23 взяв участь у  VIII Асамблеї української хорової музики

Цими вихідними днями в Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького була проведена VIII Асамблея української хорової музики – відкритий хоровий концерт кращих аматорських та професійних колективів.

У відкритому хоровому концерті виступив  дівочий вокальний ансамбль «Ангельорус»  Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури  та охорони культурної спадщини (керівник Тетяна Стефанишина), для якого було за честь співати разом з хорами музичних ВУЗів.  У виконанні «Ангельорусу» прозвучав хоровий концерт «Покаянія отверзи мі двері» Артемія Веделя і кант 17 століття «Согласно заспіваймо».

До відома: цьогорічну асамблею було присвячено пам’яті Якова Яциневича (1869-1045) – видатного українського хорового диригента,  фольклориста і композитора, учня М.В. Лисенка. Метою заходу є популяризація вітчизняної хорової виконавської школи та  ознайомлення широких кіл громадськості з українською піснею (історичною та сучасною).

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку