Головна  →  Новини  →  31 травня 2019

1 червня у столиці обмежать рух транспорту у зв’язку із проведенням Всеукраїнського велодня

1 червня у столиці обмежать рух транспорту у зв’язку із проведенням Всеукраїнського велодня

1 червня у Києві відбудеться Всеукраїнський велодень. У зв’язку із заходом рух транспорту низкою вулиць буде обмежено.

Велодень почнеться о 10:00 із традиційного групового фото на Софійській площі. Об 11:00 колони велосипедистів стартують за маршрутом: Софійська площа – вул. Володимирська – вул. Велика Житомирська – Михайлівська площа – Софійська площа – вул. Михайлівська – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – Володимирській узвіз – Поштова площа – вул. Набережно-Хрещатицька – Гаванський міст – вул. Набережно-Рибальська – Північний міст – вул. Труханівська – Парк «Муромець» (фініш).

На час заходу буде обмежено рух автотранспорту в центрі Києва:

Із 10:30 до 13:00 — Софійська площа – вул. Володимирська – вул. Велика Житомирська – Михайлівська площа – вул. Михайлівська – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – Володимирській узвіз – Поштова площа.

Об’їзд: через Вознесенський узвіз у напрямку Подолу; вул. Ярославів Вал, вул. Бульварно-Кудрявська у напрямку Бессарабської площі та бульвару Шевченка.

Також Хрещатик буде перекрито через проведення заходів до Дня захисту дітей із 8:00 до 19:00.

Із 11:20 до 13:30 – планується обмеження руху автотранспорту без повного перекриття та з виділенням правої смуги для проїзду велосипедистів за маршрутом: Поштова площа – вул. Набережно-Хрещатицька – Гаванський міст – вул. Набережно-Рибальська – Північний міст – вул. Труханівська – Парк «Муромець» (фініш).

Об’їзд: через вул. Електриків. Буде перекрито заїзд із вул. Набережно-Рибальської на Північний міст.

Учасники заходу планують привернути увагу до необхідності посилення контролю за швидкістю руху автотранспорту на дорогах, щоб попередити ДТП із постраждалими велосипедистами.

Програма велодня продовжиться велофестивалем у парку «Муромець». Там проведуть лекції з першої домедичної допомоги, дитячі перегони для дітей від 2 до 12 років, перегони для дорослих, велосипедний квест, конкурси, розіграші подарунків та велосипеда, зіграють музичні гурти «Гражданин Топінамбур» і «The Вйо». У парку «Муромець» також діятимуть дитяча зона творчості, лекторій, фотозони, фудкорт.

Зауважимо, що колони велосипедистів вирушать з усіх районів Києва о 09:00. Детальніше із маршрутами районних колон можна ознайомитись за посиланням: http://bikeday.kiev.ua/#raykolony

Організатори: КМДА, Департамент молоді та спорту КМДА, ГО «Велодень».

Деталі та програма заходу: http://bikeday.kiev.ua/

Довідково.

Акція об’єднує всю Україну. Тисячі велосипедистів, незалежно від віку та стилю катання, проїжджають центральними вулицями міст та містечок України для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя та порозуміння з водіями на дорогах. Це головне свято велосипедистів, можливість покататися безпечно і всім разом.

Перейти до спискуВерсiя для друку