Головна  →  Новини  →  3 червня 2019

До завершення голосування за проекти ГБ-4 залишилося три дні – Микола Поворозник

До завершення голосування за проекти ГБ-4 залишилося три дні – Микола Поворозник

До завершення голосування за проекти Громадського бюджету-4 залишилося три дні. Про це нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у відеозверненні на сторінці у Фейсбук.

«Маємо приємну новину: на 19 день у Громадському бюджеті Києва-4 побито рекорд попередніх років! Наразі 154 тисяч киян вже віддали більше 514 тисяч голосів», – повідомив Микола Поворозник.

За три дні до завершення голосування приблизна кількість проектів-переможців – понад 530 проектів. Наразі близько 55% кияни віддали свої голоси за проекти у галузі «Освіта». Далі за популярністю йдуть «Спорт» – 12%, «Культура, туризм» – 9%, «Комунальне господарство, енергозбереження» – 5%, «Публічний простір» – 4%, «Охорона здоров'я» – 3%, «Громадянське суспільство» – 3%, «Соціальний захист» – 2%, «Безпека» – 2%, «Екологія» – 2%, «Інше» – 1%, «Дороги, транспорт» – 1%, «IT (інформаційні технології)» – 1%.

Нагадаємо, до голосування в ГБ-4 допущено 1578 громадських проектів з різних сфер розвитку Києва від 632 команд. Громадський бюджет – це інструмент активних громадян для зміни Києва на краще. Голосування за проекти відбувається виключно в електронний спосіб, що дозволяє гарантувати повну впевненість у чесності результатів. Проекти, за які кияни віддадуть найбільше голосів, будуть реалізовані містом під контролем команд та громадськості.

«Зробимо разом наше місто, район та двір кращими! Долучайтеся до голосування!» – закликав Микола Поворозник.

Для того, щоб проголосувати, потрібно зайти на сайт: https://gb.kyivcity.gov.ua/ (рекомендовано в режимі інкогніто), обрати вкладку «Проекти» та натиснути «ГБ 2020». Проекти можна обрати за допомогою фільтрів або за номером чи назвою в полі пошуку. Голосування електронне, тож авторизуватися потрібно через BankID «ПриватБанку» або Національного банку України (НБУ), або Електронний цифровий підпис (ЕЦП) у вікні сервісу КИЇВ ІD. Після підтвердження особи банком чи адміном ЕЦП система поверне на сторінку проекту, а кнопка «Проголосувати» стане активною. Власники картки киянина авторизуються через «Ощадбанк». У цьому році можливість проголосувати отримали власники банківської картки Monobank, авторизуючись через BankID «ПриватБанку» (див. відео-інструкцію).

Якщо у вас виникають питання чи проблеми з голосуванням, обов'язково звертайтеся до служби підтримки на електронну пошту: [email protected] і за телефоном: (044) 366-80-12.

Перейти до спискуВерсiя для друку