Головна  →  Новини  →  10 червня 2019

Віталій Кличко передав столичним медикам 25 нових спецавто

Віталій Кличко передав столичним медикам 25 нових спецавто

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня медпрацівника передав столичним закладам охорони здоров’я 25 нових спеціальних санітарних автомобілів для потреб екстреної медичної допомоги.

«Для оперативної та якісної роботи медиків за кілька останніх років місто закупило 164 спецавтомобілі. Це і «швидкі», що оснащені всім необхідним, аби рятувати життя людей. І автомобілі для спеціальних потреб лікарень. Сьогодні ми передаємо ще 25 спеціальних санітарних автомобілів із сучасним обладнанням для потреб екстреної медичної допомоги Києва», – зазначив Віталій Кличко.

Новенькі «швидкі» виставили, аби всі їх могли оглянути, під час проведення масштабного флешмобу «Медики за здоровий спосіб життя», що відбувся на Хрещатику.

Спецавто обладнані за стандартами Всесвітньої організації охорони здоров’я. 4 «швидкі» – унікальні, з обладнанням, що дозволяє перевозити недоношених немовлят та новонароджених з патологіями.

«На всіх нових авто встановлена система, що через засоби зв’язку передає в лікарню параметри стану пацієнта. Також зазначу, що Київ першим в Україні позбувся старих радянських карет швидкої допомоги», – додав мер.

Він нагадав, що в бюджеті столиці на 2019 рік майже 11 млрд грн передбачено на медичну галузь.

«Це на 1,5 млрд більше ніж торік. Ці кошти спрямовуємо на будівництво, реконструкцію і ремонт медзакладів. На придбання сучасного обладнання, заробітні плати медпрацівникам. А також на санаторне лікування діток, хворих на туберкульоз, та медико-соціальний захист дітей-сиріт», – зазначив мер.

За словами Віталія Кличка, за останніх 4 роки в Києві відремонтували загалом 35 лікарень та відділень у медичних закладах. Повністю оновили 4 пологових будинки, де встановили найсучасніше обладнання.

У 2019-му відремонтували пологовий будинок № 3, відділення Київської міської клінічної лікарні № 1, відділення Дитячої лікарні № 4, відділення Олександрівської лікарні.

Також для медзакладів за останні роки закупили найсучасніше так зване важке обладнання на загальну суму 627 млн грн. Вперше за кілька десятиліть усі пологові будинки столиці забезпечені сучасним обладнанням. 

«Все це ми робимо разом з вами. Ще раз хочу подякувати за вашу працю, енергію, нерви, недоспані ночі. За те, що рятуєте здоров’я і життя людей!» – звернувся до столичних медиків Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку