Головна  →  Новини  →  10 червня 2019

Творчі надбання фортепіанного дуету «Но-Та» (фото)

Творчі надбання фортепіанного дуету «Но-Та» (фото)

Протягом травня фортепіанний дует «Но-Та» у складі викладачів Київської дитячої музичної школи № 22 відділу культури та охорони культурної спадщини, лауреатів міжнародних премій «Дружба» та ім. С.С.Гулака-Артемовського Нонни Козлової та Тетяни Чайки взяв участь у низці культурно-мистецьких заходів.

У ювілейному літературно-музичному вечорі «Махтумкулі – символ туркменської нації», присвяченому 295-річчю з дня народження поета та з нагоди дня заснування бібліотеки, у виконанні дуету прозвучала мелодекламація поетичного твору Махтумкулі «Ох, любов» у перекладі В. Морданя. Текст читала Тетяна Чайка, а акомпанувала Нонна Козлова. Після чого з натхненням прозвучали «Вечорниці» у виконанні дуету «Но-Та» у власній обробці. У концерті також взяла участь учениця КДМШ №22 Косорукова Вікторія (викладач Юлія Шавердашвілі, концертмейстер Тетяна Чайка), у її виконанні прозвучала «Святкова пісня» (муз. Ч. Нурімова, сл. А. Атаджакова, укр. переклад В. Грінченка) та туркменська народна пісня «Істина» на вірші Махтумкулі. Фортепіанний дует був нагороджений Подякою за багаторічну співпрацю з бібліотекою.

Старовинні та сучасні твори у власній обробці презентував фортепіанний дует «Но-Та» на Ювілейному вечорі поета Віктора Глущенка, який відбувся у Будинку письменників .

В Українському фонді Культури ім. Б.Олійника відбувся вечір української пісні «Квітка-душа», присвячений Квітці Цісик, де  також виступив фортепіанний дует «Но-Та» та учні КДМШ № 22. Тетяна Чайка та Нонна Козлова презентували власну обробку української пісні «Незабутня Квітка». Також на концерті виступила учениця школи Косорукова Вікторія (викладач Юлія Шавердашвілі, концертмейстер Тетяна Чайка), у її виконанні прозвучали твори «Ой, ходить сон» в обр. В.Барвінського та пісня «Коханий» І. Білозіра у супроводі Тетяни Чайки та дуету гітаристів – Голубєва  Даніїла (викладач Лілія Герасимчук) і Мироненко Стаса (викладач Ірина Хейленко).

Щиро дякуємо талановитим викладачам та учням Київської дитячої музичної школи № 22, які своєю активною концертною діяльністю та творчістю роблять великий  внесок у  скарбницю музичної культури.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку