Головна  →  Новини  →  18 червня 2019

Наталія Шамрай: «Кількість відвідувачів ЦНАПів збільшилася на понад 23%»

Наталія Шамрай: «Кількість відвідувачів ЦНАПів збільшилася на понад 23%»

Кількість відвідувачів ЦНАПів збільшилася на понад 23% у порівнянні з квітнем поточного року. Про це повідомила директор Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

«Два роки тому почав діяти безвізовий режим між Україною та Європейським союзом. За цей період столичні ЦНАПи прийняли біля 300 тисяч заявників на оформлення біометричних документів. Нам вдалося подолати ажіотажний попит, і на сьогодні паспортні послуги надаються переважно вчасно», – розповіла Наталія Шамрай.

Вона зазначила, що з 1 липня 2019 року адміністративний збір послуги виготовлення ID-паспорту зросте до 345 грн та 471 грн (термінове виготовлення), закордонного паспорту – до 682 грн та 1034 грн (термінове виготовлення).

«Саме це спричинило збільшення кількості відвідувачів більш, ніж на 23 відсотка у порівнянні з квітнем поточного року. Крім того, є збільшення сезонного попиту на паспортні послуги, у зв’язку із чим існує тенденція до утворення черг», – підкреслила Наталія Шамрай.

Вона наголосила, що районним центрам надання адміністративних послуг надзвичайно важливо організувати належну роботу у цьому напрямі, адже це не лише якісний сервіс для громадян, але й наповнення міського бюджету.

За словами Наталії Шамрай, продовжується впровадження послуг МВС.

«У травні надання послуг із реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчення водія впроваджено у Дарницькому, Святошинському та Солом’янському районних центрах надання адміністративних послуг. Вже надано більше 400 послуг. Найближчим часом ці послуги надаватимуть Голосіївський та Деснянський ЦНАПи», – зауважила Наталія Шамрай.

Вона  окремо додала, що Міський центр надання адміністративних послуг придбав принтер для друку шрифтом Брайля.

«Протягом двох місяців ми забезпечимо друкованою продукцією районні центри надання адміністративних послуг. У разі потреби готові надати можливість нашим колегам, зокрема, з органів соціального захисту населення скористатися цією технікою», – зазначила Наталія Шамрай.

Перейти до спискуВерсiя для друку