Головна  →  Новини  →  24 червня 2019

Віталій Кличко: «Міська влада готова сприяти в отриманні необхідних дозволів, аби ошукані вкладники Войцеховського могли закінчити будівництво»

Віталій Кличко: «Міська влада готова сприяти в отриманні необхідних дозволів, аби ошукані вкладники Войцеховського могли закінчити будівництво»

Міська влада готова сприяти в отриманні необхідних дозволів, аби ошукані вкладники Войцеховського могли самостійно закінчити будівництво свого житла. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з ініціативною групою ошуканих вкладників будівельної афери.

«Я вдячний за вашу конструктивну позицію. Ми бачимо, що ви готові брати відповідальність і вчинити всі необхідні дії, що не були здійснені забудовником-аферистом. Для легалізації  об’єктів житла, оформлення земельних ділянок, отримання технічних умов для підключення до інженерних мереж. Для можливості добудови та введення ваших будинків в експлуатацію. Ми разом, крок за кроком, вирішуємо цю проблему. Місто в конструктивній співпраці готове вам сприяти», – заявив мер Києва. 

Він дав доручення профільним заступникам вивчити питання щодо можливості зменшення фінансового навантаження на ошуканих вкладників за підключення до інженерних мереж. Мер звернувся до ініціативної групи з проханням створити «дорожню» карту, де чітко прописати етапи та терміни будівництва. Віталій Кличко також наголосив, що столична влада неодноразово зверталася і до уряду, і до депутатів Верховної Ради з тим, аби вирішити питання ошуканих вкладників на законодавчому рівні. 

«Аби такі афери не повторювалися, треба змінювати законодавство. Ми маємо скористатися досвідом, що десятиліттями втілюють в інших країнах. Там реальними розпорядниками об’єктів є банки. Всі операції щодо придбання житла здійснюють тільки через фінансові установи, чим мінімізують ризики втратити інвестиції у житло», – підкреслив мер столиці. 

Під час зустрічі активісти також зазначили, що їхню проблему деякі політичні сили намагаються використати у своїх цілях. Зокрема, напередодні парламентських виборів деякі кандидати в депутати підбурюють людей до різноманітних акцій, аби отримати свої сумнівні дивіденди.

Перейти до спискуВерсiя для друку