Головна  →  Новини  →  25 червня 2019

Вітаємо Тамару Царенко з ювілеєм (фото)

Вітаємо Тамару Царенко з ювілеєм (фото)

«Музика виражає те, що не може бути сказано і те, про що неможливо мовчати» Віктор Гюго

Днями у концертній залі Центру культури «Святошин» відбувся концерт-бенефіс «На крилах музики» співачки Національної опери України ім. Тараса Шевченка, художнього керівника Народної вокальної студії «Кантилена» Центру культури «Святошин» Тамари Василівни Царенко.

Послухати чудовий спів талановитих учнів Тамари Царенко та випускників її студії прийшло багато друзів та гостей. Море теплих й добрих слів лунало зі сцени в адрес Тамари Василівни від учасників свята. Протягом концерту у залі панувала атмосфера щирості і теплоти. Зі святом талановиту співачку та педагога привітали начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Вікторівна Трусова, директор Центру культури «Святошин» Олександр Дмитрович Бурдій, колеги, керівники аматорських колективів.

Більше двох годин для пані Тамари звучали пісні у виконанні артистів студії та артистів випускників, які сьогодні працюють на провідних сценах в різних куточках України: Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Житомира. Хвиля емоцій і почуттів нахлинула на глядачів, їх полонив не тільки професійний спів талановитих співаків, а і репертуар концертної програми. Його основу складали твори класичної зарубіжної музики, арії із опер, оперет, пісні українських композиторів-класиків, джазові та естрадні пісні, які прозвучали у виконанні: Наталії Меленчук, Оксани Костенко, Оксани Пустовіт, Олега Яновицького, Гертруди Гой, Ірини Луценко, сімейного дуету у складі Оксани та Дмитра Кошель та інших.

Фінальною частиною святкового заходу стало звучання символічної пісні «Києве мій» у виконанні Тамари Царенко, артистів концерту та глядацької зали, які стоячи співали і обдаровували ювілярку та артистів щирими оваціями. Ведучим свята був музикант, співак, випускник студії «Кантилена» Дмитро Кошель, концертмейстер Світлана Дробот.

Відділ культури та охорони культурної спадщини щиро вітає Тамару Царенко з ювілеєм, дякує артистам за високий професіоналізм, душевне тепло та гарний настрій і бажає всім творчої наснаги та нових високих досягнень у чарівному світі музики.

Довідома: Тамара Василівна народилася в мальовничому селі Високе на Житомирщині У 1989 році закінчила Київську державну консерваторію ім. П.І. Чайковського за спеціальністю соліст-вокаліст і у тому ж році була прийнята на роботу солісткою - вокалісткою до Київського дитячого музичного театру. Царенко працювала у театрі до 1995 року де співала головні партії у спектаклях «Казка про царя Салтана», «Іоланта» та інших.

У 1993 році за сумісництвом працювала викладачем по вокалу у Національному університеті культури на кафедрі народнопісенної творчості. За роки викладання виховала багато талановитих учнів, які працюють на провідних театральних та концертних сценах України. Через два роки була запрошена на роботу до Національної опери України ім. Т.Шевченка на посаду артистки хору вищої категорії, де працює і по теперішній час. З березня 2007 року Тамара Царенко працює за сумісництвом художнім керівником вокальної студії «Кантилена» ЦК «Святошин». У грудні 2012 року вокальна студія «Кантилена» успішно захистила звання «Народний аматорський колектив». За 12 років роботи в студії Тамара Василівна виховала багато учнів, які вступили до Київської академії мистецтв, музичного училища ім. Глієра та музичних вузів України.

 

Джерело: Відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку