Головна  →  Новини  →  4 липня 2019

Десять міських інфраструктурних проектів фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Десять міських інфраструктурних проектів фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Комісія оцінки і відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України погодила десять міських проектів, які будуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в поточному році. Про це за результатами засідання повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

«Кошти ДФРР у сумі 400 млн грн будуть спрямовані на важливі для міста Києва об’єкти, на реалізацію яких з міського бюджету вже передбачено 650 млн грн. Тож цього року планується завершення робіт на трьох об’єктах», – сказала Наталія Мельник.

Мова йде про інфраструктурні об’єкти в галузі освіти: реконструкція з прибудовою та надбудовою до школи № 42 на вул. Хорольській, 19, термомодернізація загальноосвітнього навчального закладу № 200 на вул. Семашка, 9, а також реставрацію з пристосуванням під розміщення державного спеціалізованого мистецького навчального закладу «Київська дитяча школа мистецтв № 2 ім. М. І. Вериківського».

Також до переліку інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, відібраних комісією, увійшли проекти з розвитку спортивної інфраструктури, будівництва автомобільних доріг, енергоефективності комунальних навчальних закладів, модернізація існуючої системи водовідведення через річку Дніпро та споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі столиці.

«На початку червня за результатами конкурсного відбору та оцінки регіональної комісії відбору інвестиційних програм і проектів до Мінрегіону направлено сім проектів, які планується реалізувати у 2020 році. Їх реалізацію буде забезпечено на умовах співфінансування з міського бюджету», – нагадала Наталія Мельник.

Довідково.

Із 2012 року в Україні запроваджено інноваційний механізм реалізації державної регіональної стратегії, одним із фінансових інструментів якого став державний фонд регіонального розвитку. Створення ДФРР дозволяє започаткувати в Україні фінансування проектів регіонального розвитку на конкурсній основі та відповідно до регіональних стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації.

Перейти до спискуВерсiя для друку