Головна  →  Новини  →  10 липня 2019

Київ – лідер у підготовці до Нової української школи

Київ – лідер у підготовці до Нової української школи

1 вересня близько 33 тисяч дітей підуть до перших класів Нової української школи у місті Києві. За даними Міністерства освіти і науки наразі найкраще серед усіх регіонів України із закупівлями для Нової української школи впоралось місто Київ. Райони столиці вже обладнали майбутні перші класи меблями на 65%, дидактикою – на 64,8%, а також комп’ютерною технікою – на 30%.

Фінансування НУШ здійснюється спільно: кошти з міського бюджету додаються до коштів, виділених державою. Середній відсоток співфінансування в Україні становить від 17% до 35%. Місто Київ для підготовки НУШ до нового навчального року отримало з державного бюджету 51,4 млн грн та додало до цих коштів у 8 разів більше – ще 182,2 млн грн.

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, основне завдання зараз – використати кошти «мудро та своєчасно».

До першого вересня залишилося ще 53 дні, проте деякі райони вже на 100% підготувалися до вступу першокласників у Нову українську школу. Наприклад, у Голосіївському, Дніпровському та Шевченківському районах столиці для всіх класів, що прийматимуть першокласників, закуплені одномісні парти-трансформери, класні меблі, багатофункціональні пристрої, магнітні дошки і фліпчарти, ноутбуки з акустичною системою і проектори, ламінатори НФУ, килимки та м’які меблі для оформлення зон відпочинку і групової роботи з учнями.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку