Головна  →  Новини  →  12 липня 2019

Відвідування Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка

Відвідування Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка

Студенти Університету третього віку Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва 11 липня 2019 року завітали переглянути показ вистави «Мартин Боруля».

В історії кожного театру є п'єси, до яких час від часу звертаються митці різних поколінь. Для Національного театру імені І. Франка "Мартин Боруля" є знаковою постановкою. Перше її прочитання на нашому кону (1950 р.) та виконання головної ролі фундатором театру Гнатом Юрою овіяні театральною легендою. До п'єси зверталися також у 1967 та 1979 роках. Але класика є класикою, і нинішне покоління франківців на чолі з режисером Петром Ільченком та художником Олегом Татариновим пропонують свою оригінальну версію. Автори вистави відкривають у знаній історії гіпертрофовану, абсурдну ситуацію, в якій герой стає бранцем та жертвою власних, непідтверджених реальністю амбіцій. Через яскраві театральні метафори, видовищність, гротеск вистава поступово приводить нас до думки про оманність і навіть трагічність відходу від власного "я" в ім'я ілюзорних ідей зверхності.

"Ідея фікс" Мартина Борулі - отримання дворянства примушує краще зрозуміти самих себе, привести у відповідність власні прагнення та амбіціії. 

Студенти отримали задоволення від вистави, тепла атмосфера, чудова вистава, чудова постановка, чудова гра Володимира Коляди! Подивилися на одному подиху.

Джерело: Територіальний центр соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку