КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2019

Новий туристичний маршрут місцями зйомок серіалу «Чорнобиль» має стати нагадуванням про цю страшну трагедію - Марина Хонда

Новий туристичний маршрут місцями зйомок серіалу «Чорнобиль» має стати нагадуванням про цю страшну трагедію - Марина Хонда

Натхненні успіхом міні-серіалу «Чорнобиль» Управління туризму та промоцій КМДА спільно з туристичними операторами Києва розробили та презентували новий туристичний маршрут «Локаціями зйомок міні-серіалу «Чорнобиль» у Києві». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Міні-серіал набув шаленої популярності та викликав справжній фурор серед телеглядачів у всьому світі. Завдяки зацікавленості міні-серіалом та Чорнобильської зони відчуження загалом, вже зараз спостерігається туристичний бум. Поряд із тим, на думку заступниці голови КМДА, цей серіал, як, власне, і туристичний маршрут має привернути більше уваги до проблем ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалих внаслідок цієї катастрофи.

«Я постійно працюю з постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи, яких у нас у Києві близько 30 тисяч. І коли бачиш, що люди, які були в першій хвилі, нині хворі і не забезпечені державою максимально, то виникає відчуття, що цей героїзм на сьогодні державою не підтриманий. 13 тисяч ліквідаторів проживає у столиці, і дуже боляче слухати, коли приходить дружина і каже, що її чоловік герой, він не може пересуватися, бо має інвалідність, а вони живуть у комунальній квартирі. Тому для мене цей серіал однозначно про героїзм, але при цьому і нагадування, що проблеми людей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають бути комплексно вирішені на рівні держави, яка взяла на себе такі зобов’язання», – вважає Марина Хонда.

До туристичного маршруту включені київські локації показані у міні-серіалі, зокрема, вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького, а також Національний музей «Чорнобиль» та Арка дружби народів. Сама екскурсія розрахована приблизно на 4 години.

«Ідея створення такого маршруту належить саме нам. Але його наповненням займалися туроператори і гіди. Загалом цей маршрут є якраз результатом тісної співпраці нашого Управління та представників туристичного бізнесу. Завдяки реквізиту відбувається повне занурення в атмосферу часів після аварії на ЧАЕС. Наприклад, перед стартом екскурсії автобус обробляється «спеціальним розчином» для очистки від радіаційного пилу. Тому під час екскурсії відвідувачі зможуть відчути те, що відбувалося 33 роки тому та як Київ пережив цю страшну аварію. І сподіваємося, що маршрут стане одним із найвідвідуваніших у Києві», – додає начальник Управління туризму та промоцій Антон Тараненко.

Вже з наступного понеділка можна буде замовити тур на веб-сайті visitkyiv.travel, у деяких туристичних операторів та сертифікованих у даній програмі гідів, які розробляли туристичний маршрут.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.