КМДА Київська міська державна адміністрація


23 серпня 2019

Звернення в. о. голови Святошинської РДА Сергія Пилипчука з нагоди святкування Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Звернення в. о. голови Святошинської РДА Сергія Пилипчука з нагоди святкування Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Шановна святошинська громадо!

Цими днями ми відзначаємо два державних свята – День Державного Прапора України та День Незалежності України. Це головні державницькі свята незалежної України.

15 років тому, 23 серпня 2004 року, Указом Президента України було встановлено державне свято - День Державного Прапора України. Державний прапор є одним з основних символів державності. Прагнення до свободи, що завжди було визначальною цінністю для українців, що давало наснагу і сили виборювати незалежність для творення власного майбутнього, нерозривно пов’язане з національним державним стягом. Під жовто-блакитними знаменами наші пращури й сучасники виборювали та відстоюють власну свободу й незалежність.

24 серпня 1991 року відбулася подія, що стала визначальною в розвитку новітньої України - було ухвалено Акт проголошення незалежності України. З цієї дати почався відлік нової віхи в історії нашої країни. За ці роки ми побудували міцну, розвинуту країну, яку визнали у світі. Ми відновили державницькі засади побудови громадянського суспільства. Зберегли й планомірно розбудовуємо українську економіку. Успішно протистоїмо нападу ворога на Сході. За роки незалежності ми ствердилися як свідома нація, досягли значних здобутків у різних сферах суспільного життя: як в політичній, так і в економічній, і гуманітарній. Ми пишаємося своєю країною, її історією та культурою, ми шануємо й відчуваємо невимовну гордість за її героїчних синів та дочок.

Ще раз вітаю всіх святошинців зі святами! Слава Україні!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.