КМДА Київська міська державна адміністрація


20 вересня 2019

Напередодні Дня партизанської слави учні школи № 254 вшанували героїв-партизанів

Напередодні Дня партизанської слави учні школи № 254 вшанували героїв-партизанів

Сьогодні, 20 вересня, напередодні Дня партизанської слави, що згідно з Указом Президента відзначається в Україні з 2001 року, біля пам’ятного знака «Слава героям – партизанам України!» (ріг вулиць Симиренка та Григоровича-Барського) учні ЗЗСО № 254 традиційно провели вахту пам’яті. На урочистості були запрошені голова громадського об’єднання  інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Леонід Опанасович Зубков, член організації, учасник партизанського руху Варвара Євменівна Коба, уся родина якої та родина чоловіка були учасниками партизанського підпілля в роки Другої світової війни та Петро Павлович Буренко, малолітній в’язень нацистських концтаборів часів Другої світової війни.

Учні школи № 254, що довгі роки опікуються зазначеним пам’ятним знаком, віддали шану героям-партизанам, поклавши квіти до пам’ятника та схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

Довідково:

На сьогодні у Святошинському районі проживає 8 колишніх партизанів і підпільників. Замислимось: тих, хто пройшов жахіття Другої світової війни, з кожним роком стає все менше й менше. Шана й дяка героям – партизанам України!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.