Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

Учні ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола вшанували пам’ять праведної душі Івана Котляревського

Учні ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола вшанували пам’ять праведної душі Івана Котляревського

О сон! З тобою забуваєм
Все горе і свою напасть;
Чрез тебе сили набираєм,
Без тебе ж мусили б пропасть.
Ти ослабівших укріпляєш,
В тюрмі невинних утішаєш,
Злодіїв снищами страшиш;
Влюблених ти докупи зводиш,
Злі замисли к добру приводиш,
Пропав — од кого ти біжиш.

У вересневі дні громадськість відзначає 250-річчя з дня народження Івана Котляревського. Іван Петрович Котляре́вський (1769–1838) — український письменник, поет, драматург, зачинатель сучасної української літератури, громадський діяч. Його поема «Енеїда» (1798) стала першим в українській літературі твором, написаним народною мовою.

Днями учні 9-А класу ЗЗСО № 235 ім. В.Чорновола відвідали бібліотеку «Джерело», де взяли участь у заході «Праведна душа Івана Котляревського». Перед школярами виступила журналістка, громадська діячка Галина Дацюк. Вона розповіла про ті історичні події й обставини, які були в Україні в часи її бездержавності після Руїни, які І. Котляревський показав за допомогою алегорій у поемі «Енеїда». Потім перед учасниками заходу виступили солістки театру опери та балету. Вони виконали пісні із опери «Наталка Полтавка». На завершення була проведена вікторина, в якій дев’ятикласники продемонстрували свою обізнаність з творчістю Котляревського.

У бібліотеці були представлені книжкова виставка і виставка афіш і фотографій до ювілею Івана Петровича.

Дякуємо завідувачці бібліотеки «Джерело» Тетяні Михайлівні Кравченко і всьому колективу за чудовий захід і запрошення до участі в ньому.

Джерело: ЗЗСО №235 ім.В.Чорновола.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку