КМДА Київська міська державна адміністрація


1 жовтня 2019

Київ виплатить матеріальну допомогу Праведникам Бабиного Яру

Київ виплатить матеріальну допомогу Праведникам Бабиного Яру

Із нагоди Дня пам’яті жертв Бабиного Яру у 2019 році пільгові категорії Праведники України та Праведники Бабиного Яру, отримають матеріальну допомогу за рахунок міського бюджету. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписано відповідне розпорядження № 1714.

«Трагедія Бабиного Яру – одна із найтрагічніших сторінок історії Другої світової війни. 78 років тому у київському урочищі нацисти почали масові розстріли мирних громадян. Ми маємо пам’ятати цю трагедію та не допустити її повторення у майбутньому. Виплата матеріальної допомоги – це чи не найменше, що місто може зробити для тих людей, які рятували інших від нацистського розстрілу», – зазначила Марина Хонда.

Так, згідно з розпорядженням, 73-м Праведникам України та Праведникам Бабиного Яру буде виплачено матеріальну допомогу у розмірі 7500 гривень у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки».

Виплати відбуваються на рахунок багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина».

Одноразова адресна соціальна матеріальна допомога, яку не було своєчасно виплачено громадянинові через незалежні від нього причини, у разі смерті цього громадянина буде виплачена членам сім’ї померлого.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.