Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2019

Чому варто пити саме артезіанську воду?

Чому варто пити саме артезіанську воду?

Понад 70% поверхні Землі покрито водою, але придатною для пиття є не більше 2%. Основний запас прісної води заморожений у льодовиках, але також існують підземні води. За своєю глибиною вони поділяються за типами:

1. Грунтові води – характеризуються відсутністю напору, вони гідравлічно пов’язані з поверхневими водами озер, річок, підземних потоків. У суху та посушливу погоду рівень води знижується, а у вологу дощову – підвищується. Грунтові води можуть легко забруднюватися.

2. Артезіанські води – напірні води, зберігаються у водоносних горизонтах, що зверху та знизу захищені водотривкими породами, які надійно захищають воду від забруднення.

Зокрема вирізняють два водоносних горизонти:

- Сеноманський – глибина 90-195 метрів;

- Юрський – глибина 256-340 метрів.

Бюветні комплекси міста Києва, які обслуговуються СВКП «Київводфонд» живляться саме артезіанською водою. Багаторічний досвід дослідження цієї води свідчить про те, що вона містить широкий спектр хімічних елементів в досить низьких концентраціях, низький вміст органічних речовин та відсутність мікробного забруднення. Саме така вода є корисна та необхідна для нормальної життєдіяльності людини.

Дізнатися про найближчий до Вашого будинку функціонуючий бюветний комплекс за посиланням:

https://kyivvodfond.com.ua/elektronna-karta-byuvetnyh-kompleksiv

або за телефоном: (044) 228-91-83 (бюветний відділ СВКП «Київводфонд»)

Перейти до спискуВерсiя для друку