КМДА Київська міська державна адміністрація


10 жовтня 2019

До потрійного свята захисників центр «ДЕСАНТНИК» традиційно провів спортивно-розважальні змагання «Козацькі забави» (фото)

До потрійного свята захисників центр «ДЕСАНТНИК» традиційно провів спортивно-розважальні змагання «Козацькі забави» (фото)

Напередодні потрійного свята – Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці – традиційно ПНЗ «ЦВПСВС «ДЕСАНТНИК» організовує та проводить спортивно-розважальні ігри «Козацькі забави». Цьогоріч вони проходили на базі ЗЗСО № 215.

Відкриття спортивного свята розпочалося з урочистого внесення під звуки «Запорізького маршу» прапору України й виконання Державного Гімну України. Після представлення суддів розпочалися власне змагання. Свої силу, вправність, спритність, бойовий дух демонстрували команди військово-патріотичних гуртків «Джура», які працюють на базах святошинських шкіл № 197, 198, 72, Гімназії східних мов, а також команди організаторів та господарів - центру «ДЕСАНТНИК» та ЗЗСО № 215.

Козацькі рої під керівництвом отаманів, обравши собі девіз, вступали у боротьбу за перемогу кожен зі своїм гаслом, проходячи дев’ять випробувань. Це стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. В давні часи ці пороги були страшною перешкодою на шляху до того, хто плив Дніпром на Січ. Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоч раз у житті через пороги.

Нащадки козаків брали участь у естафетах, жимі гирі, тактично-командній грі, змагалися на влучність, демонстрували свої знання в інтелектуальних іграх та турнірах.

За результатами змагань перемогла дружба, злагодженість та козацький дух. Усі учасники отримали символічні подарунки – чашки з надписом «Справжній козак».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.