Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

Віталій Кличко: «Сьогодні велику частину бюджету України фінансує столиця»

Віталій Кличко: «Сьогодні велику частину бюджету України фінансує столиця»

Велику частину Держбюджету України сьогодні фінансує столиця. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації, де обговорювали проект головного фінансового документу столиці на 2020 рік.

«Бюджет Києва – профіцитний, навіть незважаючи на ті дискримінаційні норми, що застосовує  Кабінет Міністрів до столиці. Серйозні проблеми сьогодні з наповненням Державного бюджету. І також не таємниця, що велику частину Держбюджету фінансує саме столиця України», – зазначив мер Києва. 

За його словами, проект бюджету столиці на наступний рік має бути поданий на розгляд Київради найближчими днями. А ухвалити його депутати повинні до 25 грудня. За прогнозами, кошторис Києва становитиме понад 57 мільярдів гривень. Найбільше фінансування отримають сфери освіти, охорони здоров’я та соціальний захист. Так, наприклад, на освіту заплановано спрямувати 21,5 мільярди гривень, що на 3 мільярди більше, ніж у 2019 році. 

Також Віталій Кличко звернув увагу керівників столичних районів на проблему з освоєнням коштів. За його словами, затримка з тендерними процедурами гальмує втілення багатьох проектів.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку