КМДА Київська міська державна адміністрація


15 листопада 2019

Київська міська рада проголосувала за виділення 83,4 млрд грн на розвиток транспортної інфраструктури протягом 5 наступних років

Київська міська рада проголосувала за виділення 83,4 млрд грн на розвиток транспортної інфраструктури протягом 5 наступних років

14 листопада на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки.

Програма спрямована на розвиток сталої міської мобільності, зокрема, на пріоритет для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту під час планування та будівництва транспортної інфраструктури.

«Загальний бюджет програми, розрахованої на п’ять років, становить 83,4 млрд грн. Більшу частину – 76,1 млрд – фінансуватиме місто, решту суми плануємо отримати з держбюджету, а також від інвесторів і кредиторів. Значну увагу традиційно буде приділено капітальному ремонту столичних автошляхів. Також будемо встановлювати квоти на паркомісця у центрі та підвищуватимемо комфорт громадського транспорту. Це мотивуватиме киян відмовлятися від власних автівок», – зазначив виконувач обов’язків директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий.

Окрім зазначеного, програма передбачає закупівлю понад 400 одиниць трамваїв, тролейбусів та електробусів до 2023 року.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.