Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Надання стоматологічної допомоги населенню в умовах КНП «КДЦ» Святошинського району

Опубліковано 18 листопада 2019 року о 17:31
фото

Актуальним питанням організації надання стоматологічної допомоги населенню Святошинського району м.Києва була присвячена медична рада КНП «КДЦ», яка відбулася 14 листопада. З основними доповідями на ній виступили експерти-координатори зі стоматології: для дорослих - Людмила Карачевська, та дітей - Валентина Сидоренко.

Доповідачі відзначили, що потреба у стоматологічній допомозі залишається вкрай високою. Кількість відвідувань до стоматологів посідає друге місце серед всіх відвідувань до лікарів. Доступність до стоматологічної допомоги збережена завдяки розгалуженій системі відділень та кабінетів за адресами медичної практики для дорослих: вул. Симиренка, 10 (КНП «КДЦ» стоматологічне відділення №1); вул. Львівська, 1/9 (КНП «КДЦ» стоматологічне відділення №2); вул. Чорнобильська, 5/7 (філія №1); вул. П. Курінного, 2 (філія №3); вул. Булаховського, 26 (філія №4); вул. Відпочинку,11 (філія №5); вул. Львівська,1/9 (госпрозрахункова стоматологічна поліклініка); та дітей: вул. Кучера, 5 (філія №2); вул. Уборевича, 11 (філія №6); вул. Симиренка, 38 (філія №7).

Стоматологічні відділення надають терапевтичну, хірургічну, ортопедичну допомогу. Невідкладна стоматологічна допомога надається щоденно в години роботи стоматологічних відділень: по суботах - з 9.00 до 14.00. З 19.00 до 8.00, у святкові та вихідні дні цілодобово невідкладна стоматологічна допомога надається в стоматологічному відділенні «КДЦ» Деснянського району м. Києва (вул. Драйзера, 19) та в «КНП» «Київська Стоматологія» (пров. Чеховський, 8).

Стоматологічний прийом в КНП «КДЦ» ведуть 104 атестовані на відповідні кваліфікаційні категорії лікаря за розробленими та затвердженими протоколами медичної допомоги для 16 патологічних станів та захворювань в дорослій стоматології та 37 - в дитячій.

У межах доступного фінансування керівництво КНП «КДЦ» дбає про оновлення матеріально-технічної бази стоматологічних відділень: проводяться капітальні та поточні ремонти приміщень, закуповується обладнання (наприклад, панорамний ортопантомограф та два дентальні рентгенологічні апарати). Та, на жаль, більшість пацієнтів переступають поріг стоматологічних кабінетів лише тоді, коли біль стає нестерпним. Відсоток пацієнтів, що відвідали лікаря з профілактичною метою, коливається від 5 до 7.

В обговоренні теми медичної ради спеціалістами висловлено занепокоєння з приводу намірів Уряду відповідно до Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» позбавити стоматологію як вид медичної допомоги з 2020 року державної підтримки.

 

Джерело: Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux