Головна  →  Новини  →  22 листопада 2019

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю провели тематичний захід на тему: «Осінь, що змінила країну»

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю провели тематичний захід на тему: «Осінь, що змінила країну»

В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Цей день започатковано у 2014 році з нагоди початку двох революцій, які відбулися в Україні у ХХІ столітті: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

На початку заходу діти побачили новий мультиплікаційний фільм, знятий на пісню відомого українського гурту ТНМК «Це твоя Україна», в якому діти за п’ять хвилин ознайомилися з  основними подіями становлення України як держави. Ведуча, вихователь Кузьменко Ніна Іванівна, нагадала присутнім, що Україна – це територія гідності і свободи. Все життя Україна виборювала свою свободу та незалежність. І в наші часи сталися видатні події, які ще раз підтвердили та нагадали світові про вільний національний дух українського народу. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи і революція 2013 року – Революція гідності.  Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою Європейськість, гідність, своє ставлення до свободи і про це ніколи не треба забувати.

Діти разом з педагогами заспівали пісні: «Молитва за Україну», муз.Тараса Петриненка, “Ой, у лузі червона калина”; декламували вірші, переглянули відео «Воїни світла», «Небесна сотня. Юні ангели» та вшанували хвилиною мовчання тих, хто виборював свободу й незалежність нашої України.

Революції Гідості, стали для українців, випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності. Україна вкотре виграла цю битву, адже нікому не вдасться нас зломити!

 

Джерело: УПСЗН.

Перейти до спискуВерсiя для друку