Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У школі № 253 традиційно тепло привітали ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

Опубліковано 12 грудня 2019 року о 18:34
фото

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня в 1986 році було введено в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС. Квітнева трагедія того року сколихнула весь світ. Непідвладний нищівний атом, що вирвався з четвертого енергоблоку ЧАЕС, становив загрозу не тільки для жителів України, а й для багатьох інших народів. На захист людей, попри відсутність досвіду, інструкцій і обладнання, першими встали наші співвітчизники. Пожежники, військовослужбовці, службовці внутрішніх військ, медпрацівники та представники багатьох інших сфер узяли на себе основний удар – титанічну працю з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вони робили все, що від них залежало, і віддали своє здоров’я та життя заради життя мільйонів інших громадян.

Як і багато років після Чорнобильської трагедії, цього року педагогічно-учнівський колектив ЗЗСО № 253 (вул. Жмеринська, 34) вшановує пам'ять наших земляків, які боронили світ від ядерного свавілля. Сьогодні в школі пройшли урочистості, присвячені пам’яті загиблих у квітні 1986 року героїв, а також тих, хто ще довгих понад пів року під загрозою своєму здоров’ю та життю споруджував захисний саркофаг над зруйнованим ядерним реактором Чорнобильської АЕС. На заході були присутні ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени їх родин, представники влади та громадськості району.

Як завжди, учні підготували для шановних гостей святковий концерт, на якому звучали слова шани та подяки на адресу гостей. Діти щемливо  висловлювали своє ставлення до тих подій і до подвигу ліквідаторів, адже майже у кожного з них у родині є люди, що пережили трагедію 33-річної давнини безпосередньо в гирлі вогню та радіації. ЗЗСО № 253 розташована в житловому масиві, де понад 30 років тому оселилися переселенці з Чорнобильської зони – працівники станції з родинами, жителі міста енергетиків -  Прип’яті. Тому є цілком природним і логічним давнє, багаторічне опікування долею ліквідаторів з боку педагогічно-учнівського колективу 253 школи.

Після душевної, щирої концертної програми, підготовленої учнями, гостей запросили до шкільного музею «Пам'ять Чорнобиля» для ознайомлення з експозицією, присвяченою героям-ліквідаторам. Музей було відкрито в школі у 2016 році, і всі ці роки до нього навідуються учні інших шкіл району, мешканці житлового масиву – усі ті, хто береже пам'ять про ту жахливу подію в нашій історії, а в серці щем і вдячність людям, які поклали своє життя за наше майбутнє.

Присутня на урочистостях начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Романенко привітала присутніх з таким сумним святом – днем ліквідатора. «У цей день усі українці вклоняються перед мужністю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, - сказала Ірина Олексіївна. – Та сьогодні від імені в.о. голови Святошинської РДА Андрія Трамбовецького я хочу вручити відзнаки учням – учасникам сьогоднішнього чудового концерту за їх добру пам'ять і щирі серця, а також за підготовку такого душевного свята». А учні натомість подарували присутнім гостям власноруч виготовлені подарунки на згадку про цю зустріч.

Довідково:

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено в Україні «…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…» згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 р. № 945/2006.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux