КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

На завершення та продовження робіт по інфраструктурним проєктам Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2020 рік передбачено 14,91 мільярдів гривень

На завершення та продовження робіт по інфраструктурним проєктам Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2020 рік передбачено 14,91 мільярдів гривень

Загальний обсяг асигнувань на фінансування капітальних вкладень і капітального ремонту за Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік складатиме 14,91 млрд грн. Відповідне рішення ухвалено сьогодні депутатами Київради.

Ці кошти буде спрямовано на фінансування міських інфраструктурних проєктів у галузі транспорту – 5,2 млрд грн, житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища – 5,6 млрд грн, в тому числі житловій політиці – 623 млн грн та благоустрою – 1,6 млрд грн; освіті – 2,1 млрд грн, охороні здоров’я – 949 млн грн, соціального захисту – 189,1 млн грн, культурі та мистецтві – 534,4 млн грн, фізичної культури та спорту – 209 млн грн та інших галузях господарства – 237 млн грн.

Крім того, за рахунок коштів з акцизного податку з вироблених та ввезених підакцизних товарів (пального) Програмою на 2020 рік передбачено збільшення видатків на придбання житла для окремих категорій населення відповідно до законодавства, на капітальні ремонти станцій метрополітену в частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення, на капітальний ремонт (модернізацію) індивідуальних теплових пунктів в закладах освіти бюджетної сфери у зв'язку з незадовільним станом, а також на проектування та капітальний ремонт (модернізацію) індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в житлових будинках.

«У наступному році серед іншого планується завершення реконструкції та модернізації комплексу підготовки, переробки та знешкодження фільтраційних вод полігону ТПВ №5 у с. Пiдгiрцi, Шулявського шляхопроводу, трамвайної лінії на вул. Алматинській, очисних, берегоукріплюючих споруд. Крім того, буде завершено будівництво та реконструкцію п’яти дитячих садочків, школи, чотирьох шкільних стадіонів, комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 15 у Голосіївському районі столиці та капітальні ремонти трьох парків», – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він додав, що місто також планує завершення будівництва Меморіального комплексу героїв-киян, що загинули за цілісність та незалежність України на розі вул. Михайла Грушевського та Петрівської алеї.

Разом із тим, продовжаться роботи із будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро, Великої окружної дороги на ділянці від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської з будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях, І черги будівництва метрополітену на житловий масив «Виноградар», комплексу з оброблення (перероблення) твердих побутових відходів та сміттєпереробного комплексу, реконструкції каналізаційних та водопровідних мереж, теплових мереж і котелень, центральних теплопунктів.

Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік заплановано також виконання робіт із капітального ремонту житлового фонду. Зокрема, асфальтування 745 прибудинкових територій та міжквартальних проїздів, реконструкція та капітальний ремонт 445 ліфтів, облаштування 101 ігрового та спортивного майданчика, капітальний ремонт теплових мереж та енергоефективні заходи.

На капітальний ремонт об’єктів охорони здоров’я передбачено на 2020 рік 697,6 млн грн. Зокрема, заплановано відремонтувати понад 40 відділень.

У наступному році продовжиться також реконструкція об’єктів Київського зоопарку, фізкультурно-оздоровчого комплексу на вул. Радужній та спортивної споруди зі штучним льодовим покриттям з прибудовою під багатофункціональний спортивний комплекс на вул. Міста Шалетт та спортивного комплексу «Стадіон «Старт» на вул. Шолуденка.

За словами Миколи Поворозника, у Програмі економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020 рік враховано основні тенденції 2018-2019 років, прогнозні показники економічного і соціального розвитку міста та можливості бюджету на 2020 рік.

«З огляду на впровадження у стратегічне планування принципів смарт-спеціалізації, Програму доповнено завданнями і заходами, направленими на реалізацію основних напрямів смарт-спеціалізації міста Києва. Це означає, що перспективні види економічної діяльності, які становлять спеціалізацію міста, – фармацевтика та медичні технології, ІТ та креативна індустрія – матимуть пріоритетний розвиток. Відповідними заходами доповнено сектори Програми на 2020 рік у частині реалізації концепції «Київ смарт сіті», «Промисловість та розвиток підприємництва», «Туризм» та «Культура», – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.