КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

У Святошині вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (фото)

У Святошині вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС (фото)

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що відзначається 14 грудня, численна святошинська громада, в. о. голови Святошинської РДА Андрій Трамбовецький, перший заступник голови Сергій Пилипчук, в. о. заступника голови Ірина Жидченко та інші представники райдержадміністрації, учнівська молодь і педагоги взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіального комплексу «Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії», що на розі просп. Перемоги та вул. Чорнобильської.

У почесній варті біля меморіалу чорнобильцям стояли військовослужбовці окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. На урочистостях були присутні герої-ліквідатори, члени їх родин, члени громадських об’єднань чорнобильців, інші мешканці району. За групою військових, що, карбуючи крок, несла кошик квітів як визнання пошани до мужності ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, до меморіалу підійшли керівники району й також поклали квіти та схилили голови у вдячній пам’яті про подвиг героїв-чорнобильців.

До відома:

13 років тому за Указом Президента України у нашому календарі з’явилася нова пам’ятна дата – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Дату 14 грудня було обрано не випадково, адже саме в цей день у 1986 році було офіційно повідомлено про завершення спорудження захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.