Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Чому ми перетворюємо район на смітник?»: За особистим дорученням голови району ліквідовано стихійні сміттєзвалища (фото)

Опубліковано 27 січня 2014 року о 11:32

За кожної зручної нагоди більшість з нас радо скаржиться на поганий благоустрій району, міста, країни, обговорює те, що у нас брудно і негарно, не помічаючи, що смітники створюємо самі.

Напевно в менталітеті нашого народу впевненість в тому, що все що знаходиться за межами їхнього житла, можна з легкістю перетворювати на суцільний смітник.

Адже сьогодні смітники і стихійні звалища стали, на превеликий жаль, невід’ємними атрибутами околиць населених пунктів, берегів, водойм, лісових та пришляхових смуг. Стихійними сміттєзвалищами вже нікого не здивуєш, вони якось непомітно перетворилися у своєрідний культурний пласт епохи, «довгограючу» проблему, загальний головний біль.

Питання виявлення та ліквідації несанкціонованих звалищ побутового сміття у Святошинському районі перебуває на постійному контролі голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Юрія Івановича Бондаря.

Нещодавно за його особистим дорученням працівниками відділу контролю за благоустроєм було проінспектовано територію Святошинського району на предмет наявності стихійних звалищ побутових відходів. Ситуація вразила! Дивлячись на купи побутового сміття, порожніх пластикових пляшок, гілля, будівельних відходів стає не просто прикро - стає страшно, бо це вже не стільки питання благоустрою, скільки майбутнє нашого довкілля!

Кожного року, у зв'язку з неналежним поводженням з побутовими відходами, зростають їхні обсяги, а отже з'являються несанкціоновані звалища сміття, особливо на території приватних секторів, з якими комунальники Святошина борються із завидною постійністю.

Працівники комунального підприємства «Дирекція з утримання та обслуговування житлового фонду Святошинського району міста Києва» за допомогою спецтехніки кілька днів поспіль, з 17 по 22 січня 2014 року, боролися зі стихійними сміттєзвалищами на вулицях Трублаїні, Миру, Симиренка, Обухівській.

У ліквідації стихійних звалищ було задіяно 9 одиниць спецтехніки та 15 працівників КП «ДУОЖФ», вивезено понад 80 м. куб. побутового та великогабаритного сміття.

Сьогодні територія колишніх смітників розчищена у повному обсязі, а питання подальшого недопущення виникнення стихійних сміттєзвалищ на зазначених територіях і інших проблемних об’єктах району перебуватиме на особистому контролі першого заступника голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимира Григоровича Морозова.

Сподіваємося, що мешканці району належним чином оцінять проведену комунальниками роботу і що після проведених заходів благоустрою в Святошинському районі стане менше таких горе-господарів, які відходами засмічують довкілля, що спільними зусиллями небайдужої громадськості та районної влади вдасться подолати проблему забруднення території хоча б на локальному рівні.

Адже поки кожен з нас не зрозуміє необхідності цивілізованого вивезення відходів, не поставить в уяві чіткий бар’єр, який не дозволятиме викидати сміття під чужий двір чи просто на вулицю, доти і будуть у районі процвітати стихійні звалища, як показники нашої з вами культури, ставлення до нашого спільного дому.

 

 

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux