Головна  →  Новини  →  24 лютого 2020

Країнами Європи разом з бібліотекою "Промінець"

Країнами Європи разом з бібліотекою "Промінець"

У бібліотеці для дітей "Промінець" відділу культури та охорони культурної спадщини розпочався цікавий тематичний цикл заходів, метою якого є знайомство дітей з географічним положенням, природою та  культурою країн Європи.

Подорож  розпочалась з північної країни Європи  - Норвегії. Діти переглянули документальний фільм про загадкову, засніжену країну.  Познайомились з народними норвезькими казками та творчістю відомої дитячої письменниці  Анне-Катаріни Вестлі. Понад п'ятдесят років дитинство всіх норвезьких дітей було тісно пов'язане  з книгами Вестлі. З 1951 року молода актриса Анне-Катаріна Вестлі організовує  радіопередачі для найменших. Кожного разу вона вигадувала кумедне оповіданнячко і сама ж його читала. У радіопередачах органічно поєдналися дар актриси і дар письменниці. Усі її книги народилися з цих передач - їх спочатку слухали, а потім читали. Так вона стала  «улюбленою Бабусею всіх норвезьких дітей».

 Під час заходу діти переглянули фільм про письменницю та познайомились з її книгою «Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка».

Джерело: відділ  культури  та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку