Головна  →  Новини  →  24 лютого 2020

Викладач КДМШ №23 Ірина Дьяченко провела лекцію-концерт «Музична творчість Іспанії ХХ сторіччя» (фото)

Викладач КДМШ №23 Ірина Дьяченко провела лекцію-концерт «Музична творчість Іспанії ХХ сторіччя» (фото)

23 лютого викладач Київської дитячої музичної школи №23 Ірина Дьяченко відділу культури та охорони культурної спадщини провела лекцію-концерт «Музична творчість Іспанії ХХ сторіччя», яка відбулася у Будинку-музеї «Кам′яниця київського війта».

До уваги аудиторії були представлені вокальні та фортепіанні твори композиторів: І. Альбеніса, М. де Фалья, Е. Гранадоса, Ф. Обрадорса та Х. Родріго.

У виконанні співачки Ольги Братик (сопрано) (концертмейстер Наталія Мамедьярова) яскраво та емоційно прозвучали: вокальний цикл М. де Фалья "7 іспанських народних пісень", 2 пісні Ф. Обрадорса, "Танго" І. Альбеніса та "Вальс" Е. Гранадоса.

Також, присутні заходу переглянули відеозаписи фрагментів із творів композиторів І. Альбеніса, Е. Гранадоса та Х. Родріго у виконанні майстрів світового рівня на різних музичних інструментах. Лектор ілюструвала свою розповідь портретами композиторів і репродукціями картин іспанського художника Ф. Гойя.

У переповненій залі панувала чудова, тепла атмосфера, яка не залишила нікого байдужим до високого мистецтва класичної музики. Відчувався піднесений настрій аудиторії, слухачі схвальними оплесками та квітами вітали артистів.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку