КМДА Київська міська державна адміністрація


25 лютого 2020

Районна влада зустрілася з авторами проектів – переможців ГБ-4 з метою визначення подальших дій для їх реалізації (фото)

Районна влада зустрілася з авторами проектів – переможців ГБ-4 з метою визначення подальших дій для їх реалізації (фото)

Уже п’ятий рік у столиці реалізується суспільний проект «Громадський бюджет міста Києва». Запозичивши досвід інших країн, де подібна ініціатива успішно втілюється в життя вже не один рік, столична влада теж залучає жителів міста Києва до бюджетного процесу. Участь киян у названому процесі відбувається шляхом подання командами  відповідного проекту, забезпечення його суспільної підтримки та здійснення контролю за реалізацією поданого проекту в межах, визначених Київською міською радою.

Нещодавно стартував проект ГБ-5: активні кияни розробляють та подають свої проекти, що, на їх думку, найбільш актуальні та необхідні рідному місту. Після відповідної експертизи фахівців вони будуть подані на суспільне голосування, та переможці отримають можливість реалізувати їх за кошти міського бюджету.

А сьогодні в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (просп. Перемоги, 97) відбулася зустріч з авторами проектів - переможців минулорічного громадського бюджету. Цього року їх чекає кропітка робота щодо реалізації запропонованих ними проектів. На зустрічі були присутні в. о. голови Святошинської РДА Андрій Трамбовецький, представники управління будівництва, архітектури та землекористування, управління освіти, молоді та спорту, фінансового управління, відділу культури та охорони культурної спадщини, а також автори проектів ГБ-4, які стали переможцями в минулому році. Відповідні структурні підрозділи Святошинської РДА є замовниками робіт за проектами - переможцями громадського бюджету, тому саме з ними, у першу чергу, будуть співпрацювати автори зазначених проектів.

На робочій зустрічі обговорювалися шляхи реалізації проектів ГБ,  технічні можливості виконання відповідних робіт та строки їх виконання, необхідність розробки календарних планів реалізації проектів, відбулася досить продуктивна розмова щодо необхідності постійного узгодження технічних умов та кошторисів кожного з проектів на всіх етапах. Для цього було запропоновано розробити й надати до районної робочої групи з питань ГБ детальні плани реалізації кожного з проектів, а також запровадити систематичні зустрічі авторів проектів з підрозділами РДА – замовниками відповідних робіт.

Головуючий на засіданні Андрій Трамбовецький відзначив, що успішна реалізація проектів ГБ можлива за умови тісної та продуктивної співпраці представників громадськості й місцевої влади. Постійна взаємодія забезпечить вчасне виконання всіх робіт, за необхідності своєчасне коригування строків їх проведення та відповідного кошторису. Районна влада готова до конструктивної співпраці та закликає до ефективної роботи з реалізації проектів ГБ-4, щоб встигнути освоїти кошти у повному обсязі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.