КМДА Київська міська державна адміністрація


27 лютого 2020

КП «Муніципальна охорона» налічує близько 400 осіб, що охороняють 238 об’єктів у Києві – Дмитро Загуменний

КП «Муніципальна охорона» налічує близько 400 осіб, що охороняють 238 об’єктів у Києві – Дмитро Загуменний

Сьогодні КП «Муніципальна охорона» налічує близько 400 осіб, що охороняють 238 об’єктів у Києві. Про це керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний повідомив у репортажі УНІА «Укрінформ» «Під наглядом «муніципалів»: київські лікарні й парки довірили ветеранам».

Як ідеться у матеріалі, «Муніципальна варта» була заснована в 2017 році, коли в місто повернулося чимало учасників АТО.

«Люди, які зі зброєю захищали нас на Сході, точно здатні захистити містян у Києві», – пояснив Дмитро Загуменний.

Спочатку «Муніципальна охорона» із правоохоронцями патрулювала вулиці столиці. Далі напрям вирішили розвивати, і саме як соціальний проєкт, із залученням ветеранів.

Сьогодні більше 80% штату «Муніципальної охорони» – учасники бойових дій.

Комунальне підприємство зараз на етапі розвитку. За словами Дмитра Загуменного, зокрема, наразі охоронці очікують на нові авто, що відповідали б стандартам швидкого доїзду. У розробці – тривожна кнопка у смартфоні, мобільний додаток.

«Щоб людина в парку могла викликати допомогу і було зрозуміло, де її шукати», – пояснив керівник апарату КМДА.

Сьогодні охоронці оснащені боді-камерами (відеореєстраторами), раціями (зв’язок без втрати часу на набір номеру), антивандальними телефонами, газовими балонами, наручниками-стяжками (пластикові, одноразові) і кийком за спиною. Тобто всім, що дозволено Кабміном для роботи суб’єктів охоронної діяльності. Увечері обов’язково вдягають бронежилет. Окрім того, співробітники комунального підприємства застраховані – у кожного поліс із широким пакетом медпослуг.

Нагадаємо, що КП «Муніципальна охорона» створено Київрадою з метою забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва та надання послуг охорони іншим суб’єктам господарювання. Комунальне підприємство діє відповідно до ліцензії, виданої Міністерством внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко розповів про киян, які працюють у комунальному підприємстві «Муніципальна охорона». А також оприлюднив відео, у якому показав, як вони патрулюють вулиці міста.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.