КМДА Київська міська державна адміністрація


27 лютого 2020

Умови програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30%» стали більш лояльними для учасників – Петро Пантелеєв

Умови програми співфінансування енергоефективних проектів «70/30%» стали більш лояльними для учасників – Петро Пантелеєв

Сьогодні Київська міська рада прийняла рішення про внесення змін до Положення про конкурс проектів із реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках Києва, у яких створені ОСББ та ЖБК. Зміни передбачають розширення критеріїв оцінки, можливість подавати проект декільком будинкам, що мають спільні інженерні комунікації, а також можливість виконати проекти, що не були завершені в минулому році поза конкурсом. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, презентуючи проект рішення депутатському корпусу.

Він зауважив, що зміни значно вдосконалюють і спрощують виконання проектів. Наприклад, передбачають додаткові бали для тих учасників, хто подався на конкурс уже з готовою проектною документацією.

Рішення з правками, що внесені в сесійній залі, підтримали 93 депутати Київради.

«Дуже важливо надалі масштабувати програму «70/30%», адже вона дає змогу людям зменшити у 2-3 рази вартість комунальних послуг. За період дії цієї муніципальної програми понад 500 будинків нею скористалися і стали енергоефективними. Так, за 5 років місто виділило понад 380 млн грн на енергоефективні заходи, а самі кияни інвестували в ремонт своїх будинків понад 230 млн грн. За ці кошти люди встановлюють індивідуальні теплові пункти. Міняють вікна і двері, ремонтують покрівлю й утеплюють фасади, встановлюють LED-освітлення тощо. Свої вкладення мешканці багатоповерхівок повертають за один-два опалювальні сезони, адже економія в результаті роботи обладнання досить висока», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він навів приклад ОСББ «Маяк-6» на Троєщині, мешканці якого до встановлення індивідуального теплового пункту із погодним регулюванням сплачували майже 32 гривні за квадратний метр опалювальної площі, а після встановлення обладнання – 16-17 гривень, тобто майже вдвічі менше.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.