КМДА Київська міська державна адміністрація


28 лютого 2020

Валентин Мондриївський: «Київ ефективно запроваджує європейський досвід фінансування дитячих садочків»

Валентин Мондриївський: «Київ ефективно запроваджує європейський досвід фінансування дитячих садочків»

Фінансувати дитячі садочки потрібно повністю із бюджету міста, а не коштом батьків. Про це заявив під час розширеного засідання Колегії Департаменту освіти і науки заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Уже другий рік поспіль міська влада успішно реалізовує проект «Гроші ходять за дитиною». У рамках проекту місто визначило Базовий фінансовий норматив (БФН) і фінансує перебування дітей киян у садочках будь-якої форми власності, враховуючи приватні. Проект показав ефективність у багатьох європейських країнах і в минулому році практично одноголосно був підтриманий Київською міською радою. Вартість утримання однієї дитини у столичному дитячому садочку у 2020 році становить 46 665 грн. А це означає, що місто має достатньо коштів для потреб дошкільної освіти й щорічно цей показник зростає. І порівняно з 2016 роком він збільшився майже втричі», – зазначив Валентин Мондриївський.

Також він додав, що завдяки ефективному використанню коштів цього року міська влада особливу увагу приділятиме поточним ремонтам дитячих садочків, закупівлі інвентарю, білизни, канцтоварів. Дитячі садочки мають повністю бути забезпечені з міського бюджету, а їхні працівники повинні отримувати гідну конкурентну зарплатню.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.