Головна  →  Новини  →  27 травня 2020

Віталій Кличко розповів скільки пасажирів скористалися громадським транспортом за останніх кілька днів

Віталій Кличко розповів скільки пасажирів скористалися громадським транспортом за останніх кілька днів

За кілька днів, після відновлення роботи в звичайному режимі наземний громадський транспорт столиці перевіз майже 835 тисяч пасажирів. А метро за два дні – 773 тисячі людей. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Як ви знаєте, з 23 травня в Києві відновив свою роботу в звичайному режимі наземний громадський транспорт. На лінії вийшли тролейбуси, трамваї, автобуси та маршрутні таксі. З дотриманням санітарних норм та регламентів громадський транспорт КП «Київпастранс» перевіз із 23 травня майже 835 тисяч пасажирів. Із 25 травня поїхало і київське метро. У перший день роботи метрополітеном скористалися 310 тисяч людей. Учора, 26 травня, метро перевезло 463 тисячі пасажирів», – повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що до пандемії пасажиропотік у столичній підземці був понад півтора мільйона людей щодоби.

Мер вкотре закликав пасажирів не нехтувати правилами і берегти своє здоров’я.

«Із висновків після перших двох днів роботи метро – на жаль, не всі пасажири дотримуються соціальної дистанції, не всі носять маску. А в метрополітені та наземному транспорті, нагадаю, обов’язковий масковий режим! Тому не нехтуйте правилами. Не наражайте на небезпеку себе та людей, які поруч. Бо, я вже наводив цю цифру, 34 відсотки заражень відбуваються саме в громадському транспорті. І в нинішній ситуації ним слід користуватися тільки в разі нагальної потреби. У метро, в часи пік, щоб не створювати великого скупчення людей, тимчасово будуть обмежувати вхід на деякі станції. Треба буде трохи зачекати біля входу – дотримуючись дистанції і в масці», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку