Головна  →  Новини  →  29 травня 2020

«Київтеплоенерго» спрямує близько 300 млн грн власної інвестиційної програми у модернізацію столичного теплоенергетичного комплексу

«Київтеплоенерго» спрямує близько 300 млн грн власної інвестиційної програми у модернізацію столичного теплоенергетичного комплексу

Реконструкція теплових мереж і обладнання, збільшення виробничої потужності котелень, закупівля спецтехніки, впровадження автоматичних систем управління. Це основні напрями модернізації теплового господарства Києва у рамках інвестиційної програми «Київтеплоенерго» на 2020 рік, повідомили у комунальному підприємстві.

Інвестпрограма складається із 63 проектів із загальною сумою фінансування 289 млн грн. Реалізація програми дасть змогу знизити тепловтрати у мережах, підвищити енергоефективність, а також впровадити IT-рішення в систему диспетчеризації і кібербезпеки.

Основний інвестиційний блок – реконструкція зношених теплових мереж, на що спрямують 189 млн гривень. У 2020 році відремонтують найбільш зношені ділянки тепломереж на вул. Світлицького, Набережно-Луговій, Леваневського, Ніжинській та просп. Свободи. Це стане продовженням розпочатої «Київтеплоенерго» у 2019 році програми модернізації трубопроводів, за якою вже замінено 130 км мереж. У результаті в опалювальному сезоні 2019-2020 вдалося на 10% знизити аварійність та на 2% знизити тепловтрати.

Ще 12 млн грн інвестиційної програми, яка є однією зі складових тарифу на тепло, спрямують на реконструкцію чотирьох котелень. Енергетики замінять тепломеханічне обладнання та переведуть його у автоматичний режим роботи. Проведуть реконструкцію трьох водогрійних котлів на станціях теплопостачання № 1 і № 2 та районній котельні «Мінська» (обслуговують 1557 будинків столиці). На районній котельні «Виноградар» (обігріває понад 300 будинків) замінять мережеві насоси.

У рамках програми передбачається технічне переоснащення – заміна інструментів, модернізація і оновлення спецтехніки. Зокрема, планують здійснити закупівлю: восьми спецаварійних автомобілів сучасного зразка, семи самоскидів, автокрана, а також електролабораторії. Оновлення автопарку дозволить збільшити обсяги виконання робіт із усунення пошкоджень, знижуючи при цьому витрати на технічне обслуговування транспорту і паливні матеріали. На це спрямують 38,6 млн грн.

Ще одним напрямом інвестиційної програми є впровадження і розвиток ІТ-технологій на підприємстві. Понад 17 млн грн буде спрямовано на підвищення рівня кібербезпеки, впровадження оперативно-інформаційного комплексу та оновлення інформаційно-аналітичної системи.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку