Головна  →  Новини  →  29 травня 2020

Пляжний сезон у столиці стартує, лише коли температура води підніметься до +18 градусів, що дасть змогу провести лабораторні дослідження

Пляжний сезон у столиці стартує, лише коли температура води підніметься до +18 градусів, що дасть змогу провести лабораторні дослідження

Відкриття столичних пляжів відбудеться тоді, коли температура води у водоймах складе не менше +18 градусів. Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України № 140 щодо санітарних норм та правил, саме такою має бути температура води для проведення повноцінного дослідження поверхневих вод та відкриття купального сезону. Про це повідомляють в комунальному підприємстві «Плесо».

Наразі, зазначають у «Плесо», температура води в річках та озерах столиці значно нижча.

Депржспоживслужба й Управління з надзвичайних ситуацій КМДА здійснюють обстеження 14 пляжних зон столиці, зокрема, дна водойм і питної води. Лабораторні дослідження води проведуть, коли встановиться достатня температура. За результатами – пляжі повинні отримати відповідні паспорти готовності.

Як повідомив раніше заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, пляжі та зони відпочинку увійшли до переліку громадських місць, на які поширюється послаблення карантинних заходів, із 1 червня за результатами засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У Києві з 1 червня відкриються дитячі садочки, школи для 11-х класів – мається на увазі складання ЗНО, заклади професійної, технічної та вищої освіти працюватимуть для випускників та абітурієнтів, готелі, але без роботи ресторанів, дитячо-юнацькі спортивні школи, спорткомплекси, фітнес-зали, але без роботи басейнів. Відкрито доступ до пляжів та зон відпочинку», – поінформував Петро Пантелєєв.

Тобто знято заборону на відвідування пляжів та зони відпочинку, однак сезон купання стартує лише, коли температура води підніметься до +18 градусів, а пляжі, після проведення досліджень, отримають паспорти. Про це буде повідомлено додатково.

Джерело: КМДА.

Перейти до спискуВерсiя для друку