КМДА Київська міська державна адміністрація


3 червня 2020

У лікарнях столиці сьогодні перебувають 184 хворих на коронавірус. Троє підключені до апаратів ШВЛ

У лікарнях столиці сьогодні перебувають 184 хворих на коронавірус. Троє підключені до апаратів ШВЛ

У стаціонарах столичних лікарень сьогодні перебувають 184 хворих на коронавірус. 40 пацієнтів – у важкому стані, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Сьогодні в лікарнях столиці від коронавірусу лікуються 184 пацієнти. У тому числі, 8 дітей. 40 хворих у важкому стані, троє – підключені до апаратів вентиляції легень. Також у стаціонарах перебувають 84 мешканці міста з підозрою на коронавірус. Серед них – 10 дітей», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що показник заповненості лікарень першої хвилі, що приймають хворих на коронавірус у столиці, сьогодні – 40 відсотків.

«Підкреслю: не відступає і захворюваність на пневмонію. З цим діагнозом у столиці до стаціонарів загалом госпіталізовано 352 людини. Нагадаю, що сьогодні в Києві всім хворим на пневмонію теж роблять ПЛР-тести», – додав мер.

Він закликав киян уважно ставитися до свого здоров’я.

«Зараз чимало людей вирвалися з карантину, ніби загрози не було і не існує. Це не так! Вірус не відступив. І особливо обережними треба бути в умовах, коли ми запроваджуємо послаблення. Дотримуйтеся правил – у транспорті, у публічних місцях, у торгових центрах та спортзалах. Там, де велике скупчення людей і найбільша ймовірність підхопити інфекцію», – наголосив Віталій Кличко.

Джерело: КМДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.