Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

В Святошині відбулося розширене засідання Громадської ради (фото)

В Святошині відбулося розширене засідання Громадської ради (фото)

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», 24 вересня о 18.30 в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації (проспект. Перемоги, 97), відбулося шосте розширене засідання Громадської ради при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації.

Згідно порядку денного, темою обговорення Громадської ради стало «Обговорення пропозицій до бюджету м. Києва в частині Святошинського району по напряму «Спеціальний фонд. Бюджет розвитку» на 2014 рік».

Очолив засідання голова Громадської ради при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації Михайло Їжицький.

Участь у розширеному засіданні взяли: голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації-депутат Київської міської ради – Юрій Бондар, перший заступник голови з питань житлово-комунального господарства – Володимир Морозов, заступник голови з питань фінансів, економіки, підприємництва та комунального майна – Олександр Шквара, заступник з гуманітарних питань і соціальних питань – Наталія Пазенко, керівник апарату – Микола  Пашинський, депутати Київської міської ради Олександр Пабат та Дмитро Нікульшин, члени Громадської ради,  керівники самостійних управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації, громадськість району.

Зі вступним словом до зібрання звернувся очільник Святошинського району Юрій Іванович Бондар, який окреслив загальну актуальність питання, давши коротку історичну довідку про стан фінансування Святошинського району за останні роки та зазначив, що саме гострі проблеми сьогодення вимагають належного та достойного фінансування усіх галузей нашого району.

Узагальнені пропозиції до бюджету міста Києва в частині Святошинського району по напряму «Спеціальний фонд. Бюджет розвитку» на 2014 рік озвучив заступник голови Святошинської райдержадміністрації Олександр Миколайович Шквара. Зокрема, доповідач представив на розгляд громадськості пропозиції району до проекту бюджету міста Києва по наступним галузям: «Освіта», «Молодіжні програми», «Фізична культура і спорт», «Охорона здоров’я», «Культура та мистецтво», «Соціальний захист населення» та «Державне управління». Заступник голови чітко озвучив усі проблемні питання по кожній окремій галузі, після чого звернувся до присутніх членів Громадської ради з проханням підтримати усі надані пропозиції до проекту бюджету міста Києва.

Перший заступник голови Володимир Григорович Морозов представив  пропозиції Святошинського району до проекту бюджету міста Києва на 2014 рік по галузі «Житлово-комунальний комплекс». Зокрема, було конкретизовано пропозиції щодо проведення капітального ремонту  об’єктів сфери ЖКГ, придбання обладнання, облаштування дитячих і спортивних майданчиків, ремонту будинкових мереж, фасадів покрівель, доріг, заміни ліфтів тощо.

Впродовж засідання, з додатковою інформацією по захисту пропозицій  галузі «Охорона здоров’я» виступила начальник управління охорони здоров’я Людмила Трушкіна, галузі «Освіта» - начальник управління освіти Ігор Адаменко, галузі «Культура та мистецтво» - Ірина Трусова.

Виступ кожного доповідача супроводжувався слайдовим показом з відповідною інформацією, діаграмами та фотофіксацією.

По закінченню виступу усіх доповідачів порядку денного, слово мали члени Громадської ради при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації. Підтримавши усі запропоновані районні пропозиції до проекту бюджету міста Києва, перший заступник голови Громадської ради Юрій Лєсков окремо зупинився на проблематиці гуманітарного комплексу Святошинського району вцілому. Світлана Сова – член Громадської ради, голова комітету з питань культури та естетичного виховання, просила врахувати пропозиції спрямовані на організацію змістового і цікавого дозвілля для дітей, молоді та мешканців району. Нагадав присутнім про  нагальні проблеми та перспективи розвитку закладів освіти району член Громадської ради, голова комітету з питань освіти та науки Олександр Полтарацький. 

В заключному слові, депутати Київської міської ради Олександр Пабат та Дмитро Нікульшин висловили всебічну підтримку пропозицій до проекту бюджету столиці з усіх представлених галузей, зазначивши, що насьогодні першочерговим завданням народних обранців є вирішення саме проблем життєдіяльності та розвитку району. 

За результатами засідання було одноголосно ухвалено проект рішення, яким члени Громадської ради схвалили і підтримали надані пропозиції до проекту бюджету міста Києва в частині Святошинського району по напряму «Спеціальний фонд. Бюджет розвитку» на 2014 рік. При цьому, Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації було доручено вжити усіх необхідних дій щодо захисту вищезазначених пропозицій в Київській міській державній адміністрації та Київській міській раді. Також, Громадська рада при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації вирішила звернутися до Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, голови Київської міської державної адміністрації Олександра Павловича Попова, Кабінету Міністрів України,  керівників усіх депутатських фракцій Київради та Верховної ради України з проханням підтримати надані  пропозиції до проекту бюджету міста Києва в частині Святошинського району по напряму «Спеціальний фонд. Бюджет розвитку» на 2014 рік.

Як зазначив голова Громадської ради Михайло Їжицький, відповідне  рішення № 6 засідання Громадської ради при Святошинській районній в міста Києві державній адміністрації від 24.09.2013 року в найкоротші терміни буде опубліковано на офіційному веб-сайті Святошинської райдержадміністрації та в газеті «Хрещатик».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку