Головна  →  Новини  →  15 липня 2020

Комісія Святошинського району визначалася з розмірами субвенції з державного бюджету для забезпечення житлом дітей сиріт і прирівнених до них дітей

Комісія Святошинського району визначалася з розмірами субвенції з державного бюджету для забезпечення житлом дітей сиріт і прирівнених до них дітей

15 липня 2020 року у Святошинській РДА пройшло засідання комісії з питань формування пропозиції стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до п. 13 Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 515, право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації за власним вибором мають діти віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року.

За інформацією відділу обліку та розподілу житлової площі, право на отримання грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт з метою придбання житла за кошти субвенції мають 13 дітей-сиріт віком від 16 до 23 років. Відповідно до п. 14 названої постанови гранична вартість житла для дітей-сиріт становить 821670,5 грн.

На засіданні комісії прийнято рішення надати пропозицію регіональній комісії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) стосовно потреби спрямування субвенції у вигляді грошової компенсації для 13 дітей-сиріт, які потребують забезпечення житлом, на загальну суму 10681716,5 грн.

Джерело: управління будівництва, архітектури та землекористування.

Перейти до спискуВерсiя для друку