КМДА Київська міська державна адміністрація


30 липня 2020

Управління з питань цивільного захисту КМДА Київрада перетворила на Департамент муніципальної безпеки

Управління з питань цивільного захисту КМДА Київрада перетворила на Департамент муніципальної безпеки

Київрада перетворила Управління з питань цивільного захисту КМДА на Департамент муніципальної безпеки. Таке рішення підтримали 75 депутатів. Воно дозволить оптимізувати структуру Київської міської державної адміністрації.

 «Департамент муніципальної безпеки буде забезпечувати більший спектр заходів із організації безпеки на території міста Києва, ніж Управління. Тепер до основних завдань Департаменту будуть входити цивільний захист, взаємодія з правоохоронними органами та органами юстиції, охорона громадського порядку, збереження комунального майна (об’єктів нерухомості), здійснення заходів щодо запобігання адміністративних правопорушень, виявлення й усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню. Департамент буде координувати та контролювати роботу інтегрованої системи відеоспостереження та відео аналітики міста Києва», – зазначив начальник Управління з питань цивільного захисту Роман Ткачук.

Він підкреслив, що завдання  Управління з питань цивільного захисту зберігаються, але тепер усі функції із забезпечення безпеки на території міста Києва будуть поєднуватись в одному Департаменті.

«Така оптимізація дозволить покращити організацію безпеки на території нашого міста, аби кияни могли відчувати себе у безпеці», – додав Роман Ткачук.

Згідно з рішенням Київради, КМДА має затвердити структуру Департаменту муніципальної безпеки, внести відповідні зміни до Положення про Управління з питань цивільного захисту, Київський міський голова має затвердити граничну чисельність Департаменту муніципальної безпеки та його штатний розпис після погодження з Департаментом фінансів.

Джерело: Київрада.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.